Σαλάτα με φακές χουρμάδες και άνηθο

Σαλάτα με φακές χουρμάδες και άνηθο

Μια συνταγή με την απόλυτη ισορροπία, γλυκού και αρμυρού, δροσιάς και ζέστης, έχει κάτι από Ελλάδα και κάτι από Αραβία… Δοκιμάστε τη!

Σαλάτα με φακές χουρμάδες και άνηθο
Διαδικασία
Παίρνετε το μεγάλο κρεμμύδι και το καθαρίζετε. Με υπομονή, καρφώνετε απάνω του όσα περισσότερα γαρίφαλα μπορείτε, το ιδανικό 20-25.

Πλένετε τη φακή με κρύο νερό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 1/2 λίτρο νερό και το αφήνετε να βράσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης και αλατίζετε ελαφρώς. Βράζετε καλά τη φακή, μην την αφήσετε όμως να σπάσει και να χυλώσει.

Τη σουρώνετε και πετάτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη. Την αφήνετε να κρυώσει μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Κλείσιμο
Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης