Φακοσαλάτα

Φακοσαλάτα

Φακές σε μια νόστιμη σαλάτα «αγκαλιασμένη» από μια εκρηκτική σάλτσα που θυμίζει τις πικάντικες γεύσεις της Ανατολής...

από τη Γεωργία Κοφινά

 

Υλικά για 6 άτομα:

400γρ. φακές

6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

χυμό 2 λεμονιών

1 κουτ. σούπας ξίδι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

για το γαρνίρισμα:

2 κουτ. σούπας κάπαρη

μερικές λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς

 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

 

    Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε.
    Ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το κύμινο, σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τις φακές που έχουν κρυώσει, αλάτι και πιπέρι.
    Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξίδι και περιχύνετε τις φακές. Ανακατεύετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
    Γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και κάπαρη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

psomi-575x446

Νομίζεις ότι τρώγοντας μόνο ψωμί ολικής άλεσης ή χωρίς γλουτένη κάνεις καλό στον οργανισμό σου; Από ότι φαίνεται, μάλλον κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και άλλο είναι το μοναδικό ψωμί που πρέπει να μπαίνει σπίτι μας. Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει Αμερικανός καρδιοχειρούργος.

sokolatenio_epidorpio

Ως συνιδρυτής της εταιρίας βιολογικών βρεφικών τροφών, Once Upon a Farm, η Τζένιφερ Γκάρνερ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διατροφή των παιδιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 3 της παιδιά στερούνται τα γλυκά. 

auga_omeleta

Η ασφάλεια των τροφίμων και η σωστή συντήρηση τους, ώστε να αποφεύγονται τυχόν αλλοιώσεις, είναι ένα θέμα που απασχολεί κάθε σπίτι. Ειδικά για όσα τρόφιμα περιέχουν αβγά και θεωρούνται πιο ευαίσθητα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το πόσο χρόνο τα έχουμε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.

ospria

Η πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες, είναι απλά θέμα συχνών επισκέψεων στη λαϊκή, υποστηρίζει ο Dr. Joel Fuhrman, διατροφικός ερευνητής και γιατρός. Γιατί; Μα φυσικά γιατί ενώ η πρωτεΐνη, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά στις σωστές ποσότητες είναι απίστευτα σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, συχνά επικεντρωνόμαστε πολύ σε αυτά και ξεχνάμε τη σημαντικότητα των βιταμινών, των μετάλλων και των αντιοξειδωτικών.

fasolakia

Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.