Μοσχαράκι με σάλτσα σταφυλιού και κουσκούς
Μοσχαράκι με σάλτσα σταφυλιού και κουσκούς
Μια διαφορετική πρόταση για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Η ιδιαίτερη σάλτσα του σταφυλιού προσφέρει γευστικούς συνδυασμούς που παραπέμπουν στην ανατολίτικη κουζίνα.
Από τη Γεωργία Κοφινά
Υλικά για 6 άτομα:
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκαλο ή 6 φιλέτα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το μαρινάρισμα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα αρωματικά (φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, κ.λπ.)
Υλικά για 6 άτομα:
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκαλο ή 6 φιλέτα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το μαρινάρισμα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα αρωματικά (φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, κ.λπ.)
Για τη σάλτσα:
1 ποτήρι (250ml) γλυκό κρασί
1 κουτ. σούπας πιπέρι πράσινο, σε κόκκους
150-200γρ. (1 φλιτζάνι) ρόγες από κόκκινο σταφύλι, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
1 κουτ. σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό (κοφτή)
Για το κουσκούς:
300γρ. κουσκούς
1 1/4 φλιτζανιού νερό η ζωμό κρέατος
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ρόγες από κόκκινο σταφύλι, κομμένες στα τέσσερα
½ φλιτζάνι βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Μαρινάρετε μέσα σε ένα μπολ (όχι μεταλλικό) το κρέας με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το πιπέρι και τα αρωματικά.
Ετοιμάζετε το κουσκούς: Βράζετε το νερό και προσθέτετε το αλάτι και το βούτυρο. Ρίχνετε το κουσκούς, το ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατάτε το κουσκούς ζεστό.
Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε απαλά. Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με το κουσκούς, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Ψήνετε σε δυνατή φωτιά το κρέας περίπου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και το τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.
Σοτάρετε τα σταφύλια στο ίδιο τηγάνι -χωρίς να το καθαρίσετε- για 3-4 λεπτά περίπου. Σβήνετε τα σταφύλια με το κρασί και προσθέτετε το πράσινο πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος της στο μισό.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το βούτυρο με το αλεύρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα, την αλατίζετε και την κρατάτε ζεστή.
Ψήνετε το κρέας στους 200°C για 7-8 λεπτά και το αλατίζετε ελαφρά την τελευταία στιγμή.
Σερβίρετε το κρέας μαζί με το κουσκούς και τη σάλτσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα