Τούρτα κανταϊφιού με κρέμα
Τούρτα κανταϊφιού με κρέμα
Αυτή η αλλιώτικη τούρτα θα σημάνει με τον πιο υπέροχο τρόπο το τέλος ενός πλούσιου γεύματος.
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 10 άτομα:
Για το σιρόπι:
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 10 άτομα:
- 400γρ. φύλλο κανταΐφι
- ¾ φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο, λιωμένο και καθαρισμένο
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 250γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
- 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1½ φλιτζάνι νερό
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Βάζετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα πιάτο και βουτώντας τα χέρια σας “ξαίνετε” το κανταΐφι, ώστε να διαποτιστούν τα νήματα και στο ψήσιμο να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Χωρίζετε το κανταΐφι στη μέση και το απλώνετε σε δύο βουτυρωμένα, ρηχά ταψάκια με διάμετρο 28 εκ. Τα βάζετε να ψηθούν στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα. Τη χτυπάτε με τη ζάχαρη σε σαντιγί, προσθέτετε το ροδόνερο, χτυπάτε λίγο ακόμη και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε να δέσει αρκετά, μέχρι να έχει την πυκνότητα ελαιόλαδου.
- Όταν κρυώσει το κανταΐφι, το σιροπιάζετε με καυτό το σιρόπι. Το αφήνετε μέσα στα ταψάκια μέχρι να σερβίρετε.
- Για τη συναρμολόγηση του γλυκού, βάζετε τον ένα δίσκο κανταϊφιού σε πιατέλα. Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και πασπαλίζετε με τα μισά φιστίκια.
- Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο δίσκο κανταϊφιού. Σκεπάζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα (με κορνέ) και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα