Μεθυσμένα καλαμαράκια
Μεθυσμένα καλαμαράκια
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Η σημερινή μας πρόταση είναι για ένα παραδοσιακό, νηστίσιμο πιάτο που γίνεται πιο πλούσιο με την «παρέμβαση» του ούζου, που του δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα.
Υλικά για 6 άτομα:
1½ κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και πλυμένα
1 ½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Αμερικής
Καλαμαράκια με σάλτσα ντομάτας, ούζο και ρύζι
40 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟΥλικά για 6 άτομα:
1½ κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και πλυμένα
1 ½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Αμερικής
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι ντομάτα, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ούζο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
Κόβετε τα καλαμαράκια σε χοντρές ροδέλες και τα πλοκάμια, στη μέση.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Όταν αλλάξουν χρώμα και πιούν το νερό τους, τα σβήνετε με το ούζο.
Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά χωρίς σκέπασμα. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και το καπάκι για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά.
Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό.
1 ½ φλιτζάνι ντομάτα, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ούζο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
Κόβετε τα καλαμαράκια σε χοντρές ροδέλες και τα πλοκάμια, στη μέση.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Όταν αλλάξουν χρώμα και πιούν το νερό τους, τα σβήνετε με το ούζο.
Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά χωρίς σκέπασμα. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και το καπάκι για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά.
Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα