Λίγο μπακαλιάρο ακόμα…

Λίγο μπακαλιάρο ακόμα…

Χθες είχε την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι του Ευαγγελισμού, παρέα με σκορδαλιά και παντζαροσαλάτα. Σήμερα λέμε να επαναλάβουμε τη συνταγή, μόνο που θα τον σερβίρουμε παρέα με σταμναγκάθι και μια ωραία βινεγκρέτ με κάππαρη και μουστάρδα.

Λίγο μπακαλιάρο ακόμα…

Μπακαλιάρος τηγανητός με σταμναγκάθι
από την Τίνα Webb

25 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ

Κλείσιμο
Υλικά για 4 άτομα

500γρ. φιλέτο  μπακαλιάρου, κομμένο σε μικρά  κομμάτια και ξαρμυρισμένο

500γρ. σταμναγκάθι

χυμό από 1 λεμόνι

100ml ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας  μουστάρδα

1 ½ κουτ. σούπας  κάπαρη

1 κουτ. σούπας  μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας  αλεύρι

ηλιέλαιο για  το τηγάνισμα του μπακαλιάρου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

•    Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι βράζετε το σταμναγκάθι για 10 λεπτά. Το σουρώνετε καλά και το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.
•    Χτυπάτε καλά τη μουστάρδα με το χυμό από το λεμόνι και το ελαιόλαδο και προσθέτετε το μαϊντανό. Ρίχνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ με το σταμναγκάθι και το αφήνετε να μαριναριστεί μέχρι να τηγανίσετε το ψάρι.
•    Αλευρώνετε τα κομμάτια του ψαριού και τα τηγανίζετε σε τηγάνι με καυτό λάδι για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
•    Σερβίρετε το σταμναγκάθι σε τέσσερα πιάτα, μοιράζετε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και γαρνίρετε με λίγη κάπαρη πριν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης