Ισπανικές πατάτες bravas με σάλτσα

Ισπανικές πατάτες bravas με σάλτσα

Μία εύκολη συνταγή

Patatas-Bravas-SPAIN_
40’ + 10’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ • ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
-800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
-1/2 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι
-1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
-20 ml έ.π. ελαιόλαδο
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BRAVAS
-5 ντομάτες, ψιλοκομμένες
-2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Κλείσιμο
-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
-1 κ.γ. τοματοπελτέ
-1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
-1/2 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο
-1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
-1/2 κ.γ. ζάχαρη
-20 ml έ.π. ελαιόλαδο
-2 κ.σ. ξίδι από σέρι ή κόκκινο κρασί
-αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ
-2 κ.σ. μαγιονέζα καλής ποιότητας
-1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
-1 κ.γ. χυμό λεμονιού
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό για 5’, τις στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες και ανα- κατεύουμε. Ψήνουμε τις πατάτες σε δύο δόσεις στους 200οC, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου για 25’.

ΣΑΛΤΣΑ BRAVAS: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταί- νουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, εκτός από το ξίδι. Βράζουμε μέχρι να «στεγνώσει» η σάλτσα από τα υγρά της, προσθέτουμε το ξίδι και αποσύρουμε.

Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μαγιονέζας.

Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη σάλτσα Bravas και μαγιονέζας

Συνταγές - Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης