Συνταγή: Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και χαλβά από ταχίνι

Συνταγή: Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και χαλβά από ταχίνι

Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό

komposta_milo
Υλικά (για 6 άτομα)

  • 3 πράσινα μήλα μεγάλα

  • 6 φετούλες χαλβά από ταχίνι με άρωμα βανίλιας

  • 1 κλαράκι κανέλα

Κλείσιμο
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλου

  • 1 πρέζα βανίλια

  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη

  • 150γρ. αμύγδαλα φιλέ, ξασπρισμένα

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους.

Μέσα σε μια κατσαρόλα που να χωράει τα έξι μισά μήλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το κλαράκι της κανέλας, τα καρφάκια γαρίφαλου και τη βανίλια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση το μίγμα, βάζετε μέσα τα καθαρισμένα μήλα. Τα μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά.

Τα βγάζετε, τα βάζετε σε πιατελίτσα και εξακολουθείτε να μαγειρεύετε το σιρόπι μέχρι να πήξει αρκετά.

Σ’ ένα σαγανάκι λιώνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα, βάζοντας σε κάθε πιάτο μια φετούλα χαλβά από ταχίνι, από πάνω μισό μήλο, δύο τρεις κουταλιές σιροπάκι και μία κουταλιά καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.

Συνταγές: ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ

Φωτογραφίες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Food styling: TINA WEBB


Ειδήσεις σήμερα:

Χρειάζονται ακόμη 1.000.000 εμβολιασμοί - Σήμερα οι ανακοινώσεις για την 3η δόση

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ - Πέντε συλλήψεις - Δείτε βίντεο

AUKUS: Στο βρόντο οι προσπάθειες κατευνασμού της Γαλλίας από τους «τρεις» - Πού στρέφεται τώρα ο Μακρόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης