Σήμερα μαγειρεύουμε: Τζιγεροσαρμάδες

Σήμερα μαγειρεύουμε: Τζιγεροσαρμάδες

Δείτε πώς να τους φτιάξετε στο σπίτι σας

tsigerosarmades0
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 40΄ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά

  • 120 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 2-3 µατσάκια φρέσκα κρεµµυδάκια

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες

  • 200 γρ. ρύζι

  • 1 µατσάκι άνηθο

  • 1 µατσάκι δυόσµο

  • 1 πρέζα κόλιανδρο, σκόνη

Κλείσιμο
  • 1 πρέζα πάπρικα

  • 3 τεµ. µπόλιες

  • ανθό αλατιού, µαύρο πιπέρι

Για την κρέµα γιαουρτιού

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 1 γεµάτη κ.σ. αλεύρι

  • 2-3 κρόκους αυγών


Εκτέλεση

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που βράζει ζεµατάµε τη συκωταριά για 1΄ ξαφρίζοντας αν χρειαστεί. Τη βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα στο σουρωτήρι, σουρώνουµε και κρατάµε τον ζωµό. Την κόβουµε σε µικρά κοµµάτια.

Σε ένα µεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα κρεµµυδάκια µέχρι να ξανθύνουν. Σοτάρουµε και το σκόρδο για 1΄. Μόλις µαραθούν και µελώσουν τα κρεµµυδάκια προσθέτουµε τη συκωταριά.

Μετά από 5΄-6΄ προσθέτουµε το ρύζι, τον άνηθο, τον δυόσµο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουµε. Προσθέτουµε λίγο από τον ζωµό που κρατήσαµε και ανακατεύουµε συχνά µέχρι να βράσει το ρύζι.

Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουµε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Ταυτόχρονα βουτάµε την µπόλια σε ζεστό νερό για να µαλακώσει και να ανοίγει εύκολα.

Σε ένα µικρό µπολάκι ή φλιτζάνι τοποθετούµε ένα κοµµάτι µπόλια, προσθέτουµε γέµιση και τυλίγουµε οµοιόµορφα. Αραδιάζουµε τους τσιγεροσαρµάδες στο ταψί και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για τουλάχιστον 1 ώρα.

Κρέµα γιαουρτιού: Πέντε λεπτά προτού τους βγάλουµε, χτυπάµε το γιαούρτι µε το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουµε το µείγµα όπου υπάρχει κενό στο ταψί. Ψήνουµε για 5΄ µέχρι να πήξει και να ροδοκοκκινίσει.

tsigerosarmades0


Styling Κ.: Λυκουρέση
Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Studiom

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson

Γρηγοράκος: «Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Εχασα 42 κιλά, το σώμα μου έτρωγε τις σάρκες του»

Θεσσαλονίκη: Άστεγη εντοπίστηκε νεκρή στην Τσιμισκή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης