LIVE

Κορωνοϊός

Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό: Γαλατόπιτα µε μαρμελάδα πορτοκάλι

galatopita-me-saltsa-portokali_art

Ένα φανταστικό γλυκό!

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 20΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 1 µεσαίο ταψί φούρνου

  • 1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1½ λίτρο πλήρες γάλα

  • 200 γρ. ψιλό σιµιγδάλι

  • 1 βανίλια, σκόνη

  • 250 γρ. ζάχαρη

  • 4 κρόκους αυγών

  • 200 γρ. µαρµελάδα πορτοκάλι

  • 30 ml νερό

  • λίγο σπορέλαιο για το άλειµµα του ταψιού

Εκτέλεση

Παίρνουµε ένα µεσαίο ταψί του φούρνου και το αλείφουµε µε σπορέλαιο µε ένα πινέλο. Στρώνουµε το φύλλο της σφολιάτας καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά. Με ένα πιρούνι τρυπάµε παντού για να µη φουσκώσει στο ψήσιµο και την ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 10΄. Αν η ζύµη έχει φουσκώσει, την τρυπάµε ξανά για να καθίσει.

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το γάλα και το σιµιγδάλι. Ανακατεύουµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Προσθέτουµε τη βανίλια και τη ζάχαρη και µαγειρεύουµε ανακατεύοντας συνέχεια µέχρι το µείγµα να αρχίσει να πήζει.

Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και, µόλις γίνει χλιαρό, προσθέτουµε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας συνέχεια µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Αδειάζουµε το µείγµα στην ψηµένη βάση και ψήνουµε στον φούρνο στους 180οC στον αέρα µέχρι να δηµιουργηθεί µια ωραία κρούστα.

Χτυπάµε στο µπλέντερ τη µαρµελάδα πορτοκάλι µαζί µε το νερό και περιχύνουµε τη γαλατόπιτα. Τη σερβίρουμε μόλις κρυώσει.

galatopita-me-saltsa-portokali


Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης

Ειδήσεις σήμερα:

«Έσπασε» ο Χαρδαλιάς: «Έναν χρόνο μετά, δίνουμε μάχες για την υπέρτατη νίκη»

Υπουργείο Παιδείας: Επεκτείνονται τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Παράταση του «σκληρού lockdown» στην Αττική μέχρι τις 8 Μαρτίου - Ποιες περιοχές είναι το «κόκκινο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης