Γενική συνέλευση της «πολυκατοικίας» για τον ανδριάντα του Καραμανλή

Γενική συνέλευση της «πολυκατοικίας» για τον ανδριάντα του Καραμανλή

«Γαλάζιο» ραντεβού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης...

Γενική συνέλευση της «πολυκατοικίας» για τον ανδριάντα του Καραμανλή

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Γιώργος Καρατζαφέρης αλλά και Ντόρα Μπακογιάννη, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα της «πολυκατοικίας» που την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, θα συναντηθούν στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η σχετική τελετή, διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη αποστείλει τις προσκλήσεις, τις οποίες υπογράφει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρεται στη συνοδευτική επιστολή που αποστάλθηκε στην πολιτική ηγεσία της χώρας, «η προσφορά του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή και έχει σφραγίσει για δεκαετίες την πορεία και την προοπτική της πόλης με μεγάλα έργα. Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, αποφάσισε τη φιλοτέχνηση μαρμάρινου ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την τοποθέτησή του στη Νέα Παραλία».

Παρά τις κόντρες που προηγήθηκαν με τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και τον Γιάννη Μπουτάρη, κεντρική θέση στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα θα έχει ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Παρομοίως και ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος παρακολουθούσε από κοντά την πρόοδο των εργασιών τοποθέτησης του ανδριάντα ως αντιπρόεδρος του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήριζε αρχικά παράνομη την τοποθέτηση του κατηγορώντας την πρώην δημοκρατική αρχή ότι επίσπευσε την τοποθέτηση του ανδριάντα για κομματικούς λόγους.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.spnews.gr/index.php/koinonia/local/350

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης