Παπανδρέου και Παπούλια είδε ο Λίμπερμαν

Παπανδρέου και Παπούλια είδε ο Λίμπερμαν

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, είχαν την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου και ο  Κάρολος Παπούλιας

Παπανδρέου και Παπούλια είδε ο Λίμπερμαν
Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και η «θεσμική της θωράκιση», όπως αποφασίστηκε και κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Μπ. Νετανιάχου.

Κλείσιμο
Ακόμη, στη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, ο κ Λίμπερμαν αναφέρθηκε με ικανοποίηση στις εξαίρετες σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, όπως και στη θετική περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί σχετικώς στην χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για την προσέγγιση Ελλάδας - Ισραήλ , καθώς και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διμερείς σχέσεις, ενώ σημείωσε ότι στον ενεργειακό τομέα μπορεί να υπάρξει μεταξύ των δύο χωρών επωφελής συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι "όλοι μιλούν για τον ενεργειακό τομέα", αλλά τόνισε ότι ο ίδιος, καθώς κατάγεται από αγροτική περιοχή (σσ. την Ήπειρο) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα, όπου το Ισραήλ, όπως είπε, "έχει μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία, αλλά και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας".

Απαντώντας ο κ. Λίμπερμαν επεσήμανε ότι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα του μετέφεραν ότι δε θυμούνται ποτέ στο παρελθόν οι σχέσεις των δύο χωρών να έφτασαν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, ενώ τόνισε και τις καλές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την εβραϊκή κοινότητα. Σε ό,τι αφορά δε τα αγροτικά θέματα, ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε ότι και εκείνον τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ενώ δήλωσε λάτρης του ελαιολάδου της Καλαμάτας!

Στις 12.30, ο κ. Παπανδρέου πραγματοποίησε  συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ στις 5 το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης