Κορωνοϊός: Ο Καρανίκας καλωσορίζει «στο μέτωπο της λογικής» τον Μητσοτάκη 

Κορωνοϊός: Ο Καρανίκας καλωσορίζει «στο μέτωπο της λογικής» τον Μητσοτάκη 

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊου αποδίδει τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τη θέση του αναφορικά με την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων 

koronoioskaranikas
Ανακουφισμένος από το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό του κορωνοϊού δηλώνει ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καρανίκας. Μετά από μακρά απουσία ο κ. Καρανίκας παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα με αφορμή την πανδημία αποδίδοντας τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τη θέση του αναφορικά με την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων εν μέσω κορωνοϊού.

Με κείμενο του στο προσωπικό ιστολόγιο του ο κ. Καρανίκας καλωσορίζει τον κ. Μητσοτάκη “στο μέτωπο της λογικής”, όπως λέει ο ίδιος, αφού “παρενέβη εγκαίρως” γνωρίζοντας “ότι τέτοιες άγιες μέρες ο κόσμος θα πήγαινε  στις εκκλησίες, όπως κάθε Πάσχα, και οι ασπασμοί με τα έθιμά μας θα μας αποδεκάτιζαν μαζικά”. Ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα αναφερόμενος στο “μέτωπο λογικής” σημειώνει ότι δημιουργήθηκε άτυπα “από πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, οργανισμούς ήταν αυτό που οδήγησε τον κύριο Μητσοτάκη να διαχωρίσει, λίγο, λόγω συγκυρίας, την εκκλησία από το κράτος και την διοίκηση του, την πίστη από την Λογική. Κατάλαβε ότι δεν χρειάζεται να είναι άθεος, αριστερός, άπιστος, για να είναι λογικός με την πανδημία και τους θανάτους  που προκύπτουν από την κακή αντιμετώπιση του”.

Ο κ. Καρανίκας αφού υπογραμμίζει ότι “όλοι οι λογικοί άνθρωποι ανακουφίστηκαν με την εξαγγελία, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας” επισημαίνει τη συμβολή της Αριστεράς “ώστε η πίεση της λογικής  να επηρεάσει στην απόφαση – κρίση, του κυρίου Μητσοτάκη αφήνοντας ένα έντονο κόκκινο χρώμα ως αίσθηση που ταιριάζει και με το Πάσχα των χριστιανών. Το άτυπο μέτωπο λογικής σας καλωσορίζει και σας περιμένουμε σε ανάλογα θέματα που χρειάζονται την Λογική και όχι αναχρονισμό, δεισιδαιμονίες και δογματισμούς”.

Ολόκληρο το κείμενο του πρώην συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης έχει ως εξής:


“Καλώς ήρθατε στο μέτωπο της λογικής κύριε Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κύριος Μητσοτάκης πιέστηκε από το μέτωπο της λογικής που άρχισε να διογκώνεται μετά  την κοινωνικά επικίνδυνη, αντιδραστική και αντιεπιστημονική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον Κορονοϊό (Covid 19). Παρενέβη εγκαίρως πριν ξεφτιλίσουν και άλλο το κόμμα και την κυβέρνηση κάτι βουλευτές του και βουλευτίνες καταλήγοντας γονυπετείς στην εκκλησία για τη «θεία κοινωνία», το αντίδωρο της πίστης, για την ψήφο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τέτοιες άγιες μέρες ο κόσμος θα πήγαινε  στις εκκλησίες, όπως κάθε Πάσχα, και οι ασπασμοί με τα έθιμά μας θα μας αποδεκάτιζαν μαζικά.

Το μέτωπο λογικής που άτυπα δημιουργήθηκε από πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, οργανισμούς ήταν αυτό που οδήγησε τον κύριο Μητσοτάκη να διαχωρίσει, λίγο, λόγω συγκυρίας, την εκκλησία από το κράτος και την διοίκηση του, την πίστη από την Λογική. Κατάλαβε ότι δεν χρειάζεται να είναι άθεος, αριστερός, άπιστος, για να είναι λογικός με την πανδημία και τους θανάτους  που προκύπτουν από την κακή αντιμετώπιση του.

Ήταν μεγάλο το Ρίσκο. Είναι μια κίνηση που θα δυσαρεστήσει την συντηρητική του πτέρυγα, τους θρησκόληπτους, τους δογματικούς, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είτε χριστιανοί είτε άλλης θρησκείας, είτε ανήκουν στην αριστερά, είτε είναι φιλελεύθεροι, φιλελεύθερες,  άθεοι και άπιστοι, όλοι οι λογικοί άνθρωποι ανακουφίστηκαν με την εξαγγελία, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως ανακοίνωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Αριστερά, ως μέρος αυτού του άτυπου μετώπου λογικής, λοιδορήθηκε  από τους δογματικούς της ΝΔ και τους εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά δεν υποχώρησε και έτσι συνέβαλε ώστε η πίεση της λογικής  να επηρεάσει στην απόφαση – κρίση, του κυρίου Μητσοτάκη αφήνοντας ένα έντονο κόκκινο χρώμα ως αίσθηση που ταιριάζει και με το Πάσχα των χριστιανών. Το άτυπο μέτωπο λογικής σας καλωσορίζει και σας περιμένουμε σε ανάλογα θέματα που χρειάζονται την Λογική και όχι αναχρονισμό, δεισιδαιμονίες και δογματισμούς”.





Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Και το Νεπάλ «κλείνει» το Έβερεστ, μετά την ανακοίνωση της Κίνας

Κορωνοϊός: Ποδοφίλημα του Δημήτρη Οικονόμου με τον Μητροπολίτη Δωδώνης - Δείτε βίντεο

Κεραμέως στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν έκλεισαν τα σχολεία για να μαζεύονται αλλού τα παιδιά



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης