Βερολίνο: Συναντήσεις Μητσοτάκη με επενδυτές - Στο τραπέζι η ηλεκτροκίνηση των λεωφορείων

Βερολίνο: Συναντήσεις Μητσοτάκη με επενδυτές - Στο τραπέζι η ηλεκτροκίνηση των λεωφορείων

Στη συνάντηση με τον επικεφαλής της Daimler Buses συζητήθηκε το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ειδικότερα στα λεωφορεία, καθώς και τα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους

5055789
Διαδοχικές συναντήσεις με Γερμανούς επενδυτές είχε κατά την παραμονή του στη Γερμανική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τον Till Oberwörder, επικεφαλής της Daimler Buses και διευθύνοντα σύμβουλο της EvoBus GmbH, ενώ αργότερα είχε συνάντηση με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Schwarz Gruppe, Thomas Kyriakis.

Στη συνάντηση με τον κ. Oberwörder συζητήθηκε το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ειδικότερα στα λεωφορεία, καθώς και τα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους.

H Daimler Buses είναι τμήμα της Daimler AG, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της αυτοκίνησης. Παράγει, μεταξύ άλλων, αυτοκίνητα Mercedes-Benz, τα φορτηγά Daimler και τα βαν Mercedes Benz,ενώ ο επικεφαλής της, Till Oberwörder, είναι υπεύθυνος για την παραγωγή και πώληση λεωφορείων σε όλο τον κόσμο. H Daimler Buses παράγει αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και δραστηριοποιείται κυρίως στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες αγορές (Βραζιλία, Αργεντινή, κ.α.). Τα έσοδα της Daimler Buses έφτασαν το 2018 τα 4.7 δισ. Η εταιρεία απασχολεί 17950 εργαζομένους. Η EvoBus υπάγεται στην Daimler Buses και είναι η μεγαλύτερη θυγατρική της Daimler AG.

Στη συνάντηση με τον κ. Kyriakis επιβεβαιώθηκε το διαχρονικό ενδιαφέρον του παγκόσμιου κολοσσού για την αγορά της Ελλάδας όπως επιβεβαιώνεται από την πολυετή παρουσία του ομίλου στη χώρα μας.

Δείτε επίσης

Παζάρι για το μεταναστευτικό: Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης, στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Δημοσκόπηση για μεταναστευτικό (ΘΕΜΑ): Οι πολίτες επιδοκιμάζουν τη στάση Μητσοτάκη, 90% λέει «ναι» στο κλείσιμο των συνόρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης