Πιερρακάκης: Σύμφωνο συνεργασίας με τον Πατούλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Αττικής

pierakakis_patoulis

Στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Νέα Ψηφιακή Εποχή για την Περιφέρεια Αττικής», ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας σε επιμέρους δράσεις της Περιφέρειας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Νέα Ψηφιακή Εποχή για την Περιφέρεια Αττικής» απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας την φιλοσοφία και τον στόχο του υπουργείου, να απλουστεύει τις διαδικασίες μέσω της τεχνολογίας, ώστε η ζωή των πολιτών να γίνεται απλούστερη και καλύτερη. Ο υπουργός συνεχάρη τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας σε επιμέρους δράσεις της Περιφέρειας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την απλοποίηση των υπαρχουσών ψηφιακών υπηρεσιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη δημιουργία νέων, για την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το Πολυκαναλικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της Περιφέρειας διασυνδέεται με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα διατίθενται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr. Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθορισμού ημερομηνίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

«Αυτά είναι κάποια πρώτα βήματα μίας νέας ψηφιακής εποχής», επεσήμανε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Στην πραγματικότητα είναι εκκρεμότητες με το παρελθόν. Σε άλλα κράτη, σήμερα ο διάλογος θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως σε πιο προηγμένο επίπεδο, για τη τεχνητή νοημοσύνη, για τις εφαρμογές της. Εμείς πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτές τις εκκρεμότητες. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από αυτό, είναι χρέος μας και εφόσον το κάνουμε παράλληλα θα αναπτύξουμε και μια εθνική στρατηγική ώστε να καταφέρουμε να μη χάσουμε και το επόμενο τρένο, αυτό της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Πρώτα, όμως, οφείλουμε να κάνουμε το αυτονόητο. Και για το αυτονόητο, επιτρέψτε μου για μία ακόμη φορά να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Περιφερειάρχη και στην ομάδα του».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΓΠ

ακομα γραφουν 30ωρες καθε μηνα εκαστος υπαλληλος υπερωριες στα κτεο της περιφέρειας οπως ειχε πει ο τζημερος ????του δωσανε τους ισολογισμους των κτεο γραπτως με νουμερα και οχι προφορικά (οπως ειδα στο youtube )που του ελεγε καποια παμε καλα αλλα στοιχεια δεν ειχε ,ετσι λειτουργει το κρατος και συνεχιζει

Δημιουργία Ξανά

Αυτά τα λέει ο Τζήμερος από το 2012 και εδώ βλέπουμε τις κρατικιστικές μασαμπούκες να τρίβουν τα χέρια τους με τα λεφτά που θα πέσουν. Σανό ταίζουν οι κόκκινοι, μπλε, πράσινοι, μαύροι κρατιστές

κα

Πριν από μία δεκαετία ο Χατζηδάκης έταζε οπτικές ίνες (FTTH). Χάντρες και καθρεφτάκια για τους Ελλαδιστανούς. Αυτό γουστάρουν αυτό τους δίνουν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης