Καμίνης: Ανεφάρμοστη η τροπολογία για ΜΚΟ

Καμίνης: Ανεφάρμοστη η τροπολογία για ΜΚΟ

Ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Καμινης εξηγεί τους λόγους που το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε την τροπολογία

ka123
Τους λόγους που καταψήφισε το Κίνημα Αλλαγής, τη χθεσινή τροπολογία για τις ΜΚΟ εξηγεί σήμερα σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Καμινης ότι το μέτρο ειναι ανεφάρμοστο αφού εισάγει το πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα μέτρο, να απαιτεί από τις ΜΚΟ που "δραστηριοποιούνται" εν γένει στο προσφυγικό/μεταναστευτικό να δηλώσουν στο Μητρώο, το οποίο θα δημιουργηθεί στο προσφάτως νεκραναστηθέν Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα ΜΕΛΗ, ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Και συνεχίζει παραθέτοντας αναλυτικά τα επιχειρήματα του:

1. περιλαμβάνει από ΜΚΟ του μεγέθους του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, που έχουν χιλιάδες μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες, να ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή το Μητρώο για τις αλλαγές που επέρχονται (π.χ. εγγραφή νέων μελών, διαγραφές, θάνατοι, απολύσεις υπαλλήλων, λήξεις συμβάσεων με συνεργάτες κ.λπ.).

2. Στη γενικότητά του περιλαμβάνει κάθε ΜΚΟ, δηλαδή κάθε σωματείο, σύλλογο, μη κερδοσκοπική εταιρεία κ.λπ. που ακόμη και ευκαιριακά "δραστηριοποιείται" σε θέματα υποδοχής ή ένταξης προσφύγων κ.λπ.. Περιλαμβάνει δηλαδή ακόμη και τον π.χ. (φανταστικό) Εξωραϊστικό Σύλλογο 'Ανω Αμπελοκήπων που κάνει μαθήματα ελληνικών σε προσφυγόπουλα. Εδώ "δραστηριοποιούνται" ακόμη και σύλλογοι με μέλη που καλύπτονται από την προστασία του νόμου για τα ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ προσωπικά δεδομένα. Λ.χ. (φανταστικό παράδειγμα) το σωματείο Ελλήνων Ευαγγελιστών, που συμμετέχει σε συσσίτια προσφύγων.

3. Η Καταγραφή των ΜΚΟ (και όχι των μελών τους) είχε αρχίσει με βάση ΠΔ του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν το λένε, αλλά στην τροπολογία υποχρεώνουν τις ΜΚΟ που έχουν ήδη δηλωθεί να δηλώσουν και τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται πιο πάνω.

4. Αφού λοιπόν υπάρχει καταγραφή των ΜΚΟ (άρα και η δυνατότητα να αξιολογηθούν και να πιστοποιηθούν), τα μέλη τί τα θέλουν; Πρόκειται σαφώς για μέτρο εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, καθώς εξαιτίας κάποιων απατεώνων που δραστηριοποιύνται στα νησιά, καταφεύγουν σε ένα μέτρο ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ που πλήττει εν δυνάμει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων χωρίς λόγο.

Κλείσιμο
5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΚΆΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (το 2012;) ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Διοικητικών Συμβουλίων ΤΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Αλλά μέχρις εκεί. Αυτό είναι εφαρμόσιμο και συνταγματικώς ανεκτό.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΙ η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, που είπε ότι θέλουν τον πλήρη έλεγχο των ΜΚΟ και περιμένουν την έρευνα της OLAF, επισημαίνοντας όμως ότι η τροπολογία είναι πιθανά ανεφάρμοστη πρόχειρη και υπερβολικά περιοριστική. Και αυτό διότι επέβαλε τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων των μελών ενώ θα μπορούσε ο περιορισμός να είναι πιο αναλογικός, να αφορά δηλαδή μόνο τα μέλη της διοίκησης. Για αυτό τον λόγο εξηγεί καταψήφισε το ΚΙΝΑΛ τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης