ΚΙΝΑΛ για κοροναϊό: Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων

ΚΙΝΑΛ για κοροναϊό: Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων

Οι βουλευτές στην επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Βασίλη Κικίλια επισημαίνουν ότι η εξάπλωση του κοροναϊού προκαλεί “Παγκόσμια ανησυχία” 

vouli-anaptyxiako-nomosxedio
Ενημέρωση απο το Υπουργείο Υγείας για το σχέδιο θωράκισης της χώρας απο την επικίνδυνη εξάπλωση του κοροναϊού ζητά το Κίνημα Αλλαγής με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Πουλάς.

Οι βουλευτές στην επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Βασίλη Κικίλια επισημαίνουν ότι η εξάπλωση του κοροναϊού προκαλεί “Παγκόσμια ανησυχία” μέχρι σήμερα “μετράει 9 ανθρώπινες απώλειες στην Κίνα και τουλάχιστον 440 ασθενείς στην Ταϊβάν, την Ταιλάνδη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ”.

“Ο συγκεκριμένος ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, με αποτέλεσμα στα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό να συγκαταλέγονται και μέλη του ιατρικού προσωπικού νοσοκομείων, στα οποία περιθάλπονται ασθενείς που είχαν ήδη μολυνθεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θορυβημένος από την γρήγορη επέκταση του ιού, αλλά και τις ομοιότητές του με την ασθένεια του Σοβαρού Οξέος Συνδρόμου του Αναπνευστικού (SARS) που είχε επίσης εξαπλωθεί από την Κίνα και από το 2002 έως το 2003 είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους, εφιστά την προσοχή και συστήνει επαγρύπνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν παρίσταται ανάγκη να κηρύξει «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εμβέλειας».

Ήδη χώρες όπως η Ρωσία και η Αυστραλία προβαίνουν σε εντατικούς ελέγχους των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια και έχουν ενημερώσει τα κοινοβούλια τους για το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων” τονίζουν οι βουλευτές και συνεχίζουν: “Είναι προφανές ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι αναγκαίο να ληφθεί πρωτοβουλία για την σωστή πληροφόρηση του κοινού, ώστε να ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα για τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση του ιού, χωρίς να προκληθεί πανικός. Επιπλέον λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας της χώρας μας, ακόμα και από επισκέπτες προερχόμενους από την Ασία, προκύπτει η αναγκαιότητα λήψης μέτρων στις πύλες εισόδου στην Χώρα μας (λιμάνια, αεροδρόμια), αλλά και στα νοσοκομεία της Χώρας”. Ρωτούν τέλος: “Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων του κοροναϊού στα νοσοκομεία της χώρας; Έχουν προβλεφθεί μέτρα προφύλαξης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , δεδομένης της ευκολίας μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο; Σκοπεύετε να λάβετε πρωτοβουλία ενημέρωσης του κοινού για την λήψη μέτρων προστασίας και πρόληψης προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού; Ποια μέτρα έχει προτείνει ο ΕΟΔΥ για την ενημέρωση των ταξιδιωτών στις πύλες εισόδου της Χώρας;”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης