Ζαχαριάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Έσπευσαν στην προεδρική εκλογή για να αλλάξουν την ατζέντα

Ζαχαριάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Έσπευσαν στην προεδρική εκλογή για να αλλάξουν την ατζέντα

Ανησυχητική η ανάλωση της κυβέρνησης στην πολιτική της επικοινωνία

zaxriadis87
Την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα σχολίασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Την ανησυχία του εξέφρασε ο κ. Ζαχαριάδης για την απρόσμενη επίσκεψη του ισχυρού άντρα της Λιβύης το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα, λέγοντας πως «αν είναι ένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός προκειμένου να παρακάμψουμε το φιάσκο της μη συμμετοχής της Ελλάδας στη διαδικασία του Βερολίνου, παρόλο που πιέσαμε να προσκληθούμε και δεν προσκληθήκαμε, τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και εκεί είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος». Σημείωσε όμως πως «αν όντως η επίσκεψη Χαφτάρ μπορεί να παράξει κάποιες πρώτες ενέργειες αποκλιμάκωσης της έντασης, της παραβατικότητας, της ακύρωσης των όσων έχουν υπογραφεί στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης, τότε εδώ είμαστε να το δούμε και να το χαιρετήσουμε, είμαι όμως ιδιαίτερα ανήσυχος διότι βλέπω από την κυβέρνηση και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής να αναλώνεται πολύ παραπάνω στην πολιτική της επικοινωνία παρά στο ζήτημα του περιεχομένου και της ουσίας. Άρα χρειάζεται χαμηλούς τόνους από την πλευρά τη δική μας, εγρήγορση, προσοχή και υποστήριξη των γεωστρατηγικών συμφερόντων της πατρίδας».

Για την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε την άποψη ότι η λύση που προτάθηκε μπορεί να συγκεντρώσει συναίνεση και συνεννόηση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί κομπλεξικά, κατέθεσε μία πρόταση η οποία δεν υιοθετήθηκε αλλά δεν έχουν σκοπό να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, όπως είπε. Χαρακτήρισε δε «διασυρμό και ευτελισμό και στο θεσμό και στα πρόσωπα τα οποία υπηρετούν μέχρι σήμερα» το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε και δήλωσε πως η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνεργαστεί μαζί της στα ζητήματα που χρειάζεται για το καλό της πατρίδας, ενώ χαρακτήρισε «κρίμα που η χώρα στερείται και των πολιτικών και των νομικών γνώσεων ενός καλού, επιτυχημένου και άριστου προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έκανε μία θητεία και δεν κάνει δεύτερη, είχαμε μία διαφορετική παράδοση μέχρι τώρα, αυτό ανατρέπεται αλλά εμείς δεν θα λέμε όχι για το όχι, σε αυτά που συμφωνούμε θα συμφωνούμε, σε αυτά που διαφωνούμε θα έχουμε ένταση».

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με την επίσπευση, όπως τη χαρακτήρισε, προεδρική εκλογή, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε σε διαδικασία πολιτικού αιφνιδιασμού και αλλαγή ατζέντας λόγω κακών χειρισμών στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στην υπόθεση της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Δείτε ποια είναι η υπόλοιπη ατζέντα για τη χώρα; Δεν αυξάνουν τον κατώτατο μισθό, ενώ το είχαν υποσχεθεί, πάμε σε πλειστηριασμούς εξπρές από το Μάιο, πολύ άσχημη εικόνα στο προσφυγικό, τρισχειρότερη σε σχέση με την πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία παραδώσαμε εμείς, δεν είναι θέμα κομματικής αντιπαράθεσης, δεν είναι μόνο ότι επανίδρυσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το βασικό που πρέπει να αλλάξει είναι η αλλαγή της πολιτικής».

2020 01 17 ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης