Οκτάι: Δεν θα κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Fuat-Oktay

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο αντιπρόεδρο ο οποίος μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση τόνισε ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου

Η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στο Αιγαίο, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν την "ενεργητική στρατηγική" τους.

Κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ θα συνεχίσουν να διεξάγουν δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο. “Τα εθνικά μας πλοία μέσα στο 2020 θα διεξάγουν άλλες πέντε γεωτρήσεις, θα συνεχίσουμε μια ενεργητική στρατηγική”, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Φουάτ Οκτάι αναφερόμενος πρώτα στο συριακό και την τρομοκρατία, είπε ότι “το άλλο παράδειγμα της αποφασιστικής εξωτερικής μας πολιτικής είναι η μη υποχώρησή μας στο θέμα του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου”

“Αυτή την αποφασιστικότητά μας την δείχνουμε όχι μόνο στο διπλωματικό πεδίο αλλά και στο πεδίο των ερευνών”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε στο Αιγαίο δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση”.

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι “με τη συμφωνία με την Λιβύη έχουμε ενώσει τις ακτές των δύο χωρών με μια γέφυρα φιλίας”. “Η συμφωνία αυτή που επικυρώθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση και υπογράφηκε από τον Πρόεδρό μας από χθες εγκρίθηκε από το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Ενότητας της Λιβύης”, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

naso

Πάνε για καταστροφή οι Τούρκοι! Έχουν το ακαταλογιστο και άγνοια κινδύνου!

İoannis

Γιατί ότι λένε οι Τούρκοι γίνονται προκλήσεις;

φίλε δεν ξέρω αν στο έχουν πει ήδη...

αλλά από το ονομα σου λείπει ένα «ρ». Οκταρι έπρεπε να σε λένε κι όχι Οκται. Με αυτά που καπνίζεις, πίνεις, εισπνεεις σίγουρα κόβεις οκταρια κι όχι οκταια...Κόψε την κόκα πριν πάθεις κανένα μεγάλο κακό, Οκταρι

Τσουτσουριασαμε

Ούτε κι εμεις ολα καλα τουρκε

θα κάνετε ότι πούνε οι ΗΠΑ

δηλαδή αυτό που κάνετε και τώρα, με τη στήριξη και την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, και της Γερμανίας, και του Η.Β, και της Ρωσίας, και του Ισραήλ. Εγώ μπορεί να μην ξέρω πολλά από γεωπολιτική, αλλά ξέρω ένα πράγμα. Αν δε θέλει κάτι ο ισχυρός, δε θα γίνει. Το ότι γίνεται σημαίνει ότι το ελάχιστο το ανέχεται, που σημαίνει πρακτικά το ενθαρρύνει. Τώρα εσείς αν βολεύεστε με το να πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ αν θέλουν δε μπορούν να ισοπεδώσουν την Τουρκία ποικιλοτρόπος και ταχύτατα, πιστέψτε το. Εγώ ξέρω ότι θα γίνει ότι θέλει ο ισχυρός, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς να τον σταματήσει. Που σημαίνει ότι με χρονική καθυστέρηση και εκ του αποτελέσματος, καταλαβαίνεις και την πρόθεση του. Που σημαίνει ότι πρόθεση των ΗΠΑ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ότι πράττει η Τουρκία αυτή τη στιγμή, σε όλα τα μέτωπα. Μόνο το γιατί σας μένει να ανακαλύψετε. Τόσο απλά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yavuz

«Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο εδώ, οι δύο πλευρές θα μοιράσουν τα έσοδα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ - Επιπλέον, κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της ενάντια στους τουρκοκύπριους, κάνοντας λόγο «για δύο μέτρα και δύο σταθμά»

8
mitarakis_samos

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Βαθύ και στη συνέχεια είχε επαφές στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου - Πολίτες τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του  στη θέση Ζερβού

17