Ζάεφ: Έκανε δώρο ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Ζάεφ: Έκανε δώρο ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο Λονδίνο - Στην ετικέτα της φιάλης αναγράφεται το «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας»

73342423_10158056582427932_1711228632740921344_o
Ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί, δώρισε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής για την επέτειο των 70 ετών της Συμμαχίας στο Λονδίνο.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Ζάεφ χαρακτήρισε τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ έναν από τους «μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές» της χώρας του, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση Στόλτενμπεργκ για την επικείμενη πλήρη ένταξη στην Ευρωατλαντική Συμμαχία, του ευχήθηκε «ν΄ απολαύσει τη γεύση του μεγάλου «μακεδονικού» κρασιού», που του δώρισε.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Ζάεφ : «Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές μας. "θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ" είπε μια φορά και έδειξε στην πράξη ότι έρχεται η συμμαχία, και έτσι κάνουμε το πιο νόστιμο όνειρο. Στην υγειά σου Γενς, απόλαυσε τη γεύση αυτού του μεγάλου Μακεδονικό κρασιού».
Untitled-2

Στην ετικέτα της φιάλης, αναγράφεται το «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας» και με μικρότερα γράμματα «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το «ΜΚ» είναι ο διεθνής κωδικος της χώρας, σύμφωνα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Κλείσιμο
To κρασί είναι παραγωγή του γνωστού οινοποιείου «Τίκφες» με την επωνυμία «ΒAROVO» και είναι από τα δημοφιλέστερα στη χώρα.

Στο πλαίσιο της θεματικής διάσκεψης «Αμυνα και αποτροπή στη νέα εποχή», ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επεσήμανε πως ως νέο 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, η χώρα του επιδιώκει να συμβάλει θετικά στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων, συνεχίζοντας να μοιράζεται τις βασικές αρχές και αξίες της Συμμαχίας αλλά και της Ευρώπης. Οίδιος εξέφρασε εκ νέου την απογοήτευσή του για τον πρόσφατο «βέτο» της Γαλλίας, στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε., σημειώνοντας ωστόσο πως θα συνεχιστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
79165363_10158056582627932_5689380548074536960_o
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης