Μητσοτάκης: Στον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα μαζί με τον Σάντσεθ ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Στον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα μαζί με τον Σάντσεθ ο πρωθυπουργός

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Μαδρίτη

Συναντηση-Κ_Μητσοτακη-με-Πεδρο-Σαντσεθ-696x397
Για τη Μαδρίτη θα αναχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκεί, ο πρωθυπουργός, θα συμμετέχει και θα απευθύνει ομιλία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Μαδρίτη:

Το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του Ισπανού ομολόγου του Πέδρο Σάντσεθ, θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα.

Την Δευτέρα στις 10.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Στις 11.30 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της Διάσκεψης. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τις εργασίες και θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εθνικά σχέδια για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων το 2020» στο πεδίο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Κλείσιμο
Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο Πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα, όπως η απολιγνιτοποίηση ως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά ενόψει και της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πρόκειται να συγκαλέσει η χώρα μας το 2020.

Στις 15.30 ώρα Ελλάδας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης