Μπαλάφας: «Μην προκαλεί ο Βορίδης, γιατί μας θυμίζει ότι υπήρξε χουντικός»

Μπαλάφας: «Μην προκαλεί ο Βορίδης, γιατί μας θυμίζει ότι υπήρξε χουντικός»

Έριξε τα «πυρά» του και προς τη Δόμνα Μιχαηλίδου - «Εξαιρετική υφυπουργός, τρέχει να πει και μία εξυπνάδα»

balafas
Λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για το πολιτικό του παρελθόν.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6  και στην εκπομπή των Μπάμπη Κούτρα και Νίκου Φελέκη, ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε σε «υπουργό της σημερινής κυβέρνησης», ο οποίος «ήταν χουντικός, επικεφαλής της χουντικής οργάνωσης που είχε πρόεδρο τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, της ΕΠΕΝ, και έχει γνωστές φωτογραφίες με το τσεκούρι. Ήταν τόσο χουντικός, που διαδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο στην ΕΠΕΝ» σημείωσε και εξήγησε ότι ασχολείται με το παρελθόν του κ. Βορίδη, επειδή «φροντίζει αυτός ο άνθρωπος να μας το θυμίζει, ενώ έχουμε όλη την καλή διάθεση να τον κρίνουμε με βάση τις τωρινές απόψεις του».

«Με τις προκλητικές δηλώσεις του μας θυμίζει το χουντικό παρελθόν του και τον αντισιμιτισμό του. Αν δεν προκαλούσε ο Βορίδης έχει και θετικά ως άνθρωπος, αλλά μην προκαλεί» τόνισε.

Μάλιστα συνδύασε τις δηλώσεις του κ. Βορίδη περί «ξύλου» από την αστυνομία με εκείνες της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, για την οποία είπε ειρωνικά ότι είναι «εξαιρετική υφυπουργός, τρέχει να πει και μία εξυπνάδα, όπως αυτή για τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ». «Να τους χαίρεται ο κ. Μητσοτάκη αυτούς τους υπουργούς» τόνισε ο κ. Μπαλάφας, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα γκράφιτι και τα πανό στα λεωφορεία από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση παραπομπής στην περίοδο της χούντας, αυτή η ενέργεια.

«Προφανώς δεν έχουμε χούντα, άλλο πράγμα οι παρατηρήσεις για αυταρχισμό. Έχουμε κοινοβουλευτικό, πολυκομματικό καθεστώς, η κατάκτηση του οποίου δεν έγινε χωρίς θυσίες όλων των δημοκρατών και του ελληνικού λαού. Μην παρεξηγούμε τα συνθήματα και τα χαρτιά στα λεωφορεία, δεν υπήρχε παρομοίωση με τη χούντα» σημείωσε ο κ. Μπαλάφας.

2019 11 15 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης