Βορίδης: Κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας – Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές

Βορίδης: Κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας – Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές

Επίθεση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στα Πανεπιστήμια - «Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μία τάξη στα Πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά»

voridis2
Τις πανεπιστημιακές του γνώσεις επικαλέστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο ζήτημα με τα πανεπιστήμια.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ως φοιτητής «στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου το πρώτο πράγμα που έμαθα ως φοιτητής ήταν ότι κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας». Μάλιστα, όπως είπε, όχι απλά εμμένει στις δηλώσεις του, αλλά δυσκολεύεται να κατανοήσει τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως. «Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη τύπου, κατά την παρουσία της νέας ηγεσίας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση τον αφοπλισμό της αστυνομίας ή την κατάργηση των ΜΑΤ, να την καταθέσει και να γίνει δημόσια συζήτηση επ’ αυτού. Φωνάζει για αστυνομική βία αλλά τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησής του Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μία τάξη στα Πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά».

Αναλυτικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε:

«Εμμένω στις δηλώσεις μου τις οποίες θεωρώ μια κλασική παραδεδεγμένη σταθερά. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως. Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές.

Στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου το πρώτο πράγμα που έμαθα ως φοιτητής ήταν ότι κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση τον αφοπλισμό της αστυνομίας ή την κατάργηση των ΜΑΤ, να την καταθέσει και να γίνει δημόσια συζήτηση επ’ αυτού. Φωνάζει για αστυνομική βία αλλά τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησής του.

Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μία τάξη στα Πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης