Προανακριτική για Novartis: Ομηρία από ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη αναβολή της διαδικασίας

4945694

Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν ΠολάκηςΤζανακόπουλος -  Οι διάλογοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή εμποδίζοντας να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη σκευωρία της Novartis. Οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης με την αυταρχική λογική του καταληψία και με τη συμπαράσταση της ηγεσίας του κόμματός τους αρνούνται πεισματικά να δεχθούν την απόφαση εξαίρεσή τους.

Επιχειρούν να επιβάλουν την δική τους άποψη κόντρα στις αποφάσεις της πλειοψηφίας και απειλούν πως, αν δεν περάσει το δικό τους, θα τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα.

Προκειμένου δε να ντύσουν με θεσμικό μανδύα τον αντικοινοβουλευτικό τους ακτιβισμό και τον μη σεβασμό βασικών κανόνων της Δημοκρατίας μιλούν για προστασία του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής όταν οι ίδιοι έχουν αποδείξει ότι δεν διστάζουν να κινηθούν στη μεθόριο για να δικαιολογήσουν θεσμικούς ακροβατισμούς όπως η «πλειοψηφία κουρελού» και τα «κοινοβουλευτικά ρετάλια» της περασμένης περιόδου.
4945681

Είναι ενδεικτικό ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη προκαλέσει τριπλή αναβολή της εξέτασης του κρίσιμου μάρτυρα Κωνσταντίνου Φρουζή ενώ ο Παύλος Πολάκης λέγοντας: «και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ» προανήγγειλε ουσιαστικά και νέο αδιέξοδο. Να σημειωθεί ότι το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας έχει καταγγελθεί από τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες ως διακινητής «μαύρου» πολιτικού χρήματος, ωστόσο έως σήμερα δεν έχει κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας.

Να σημειωθεί ότι το νέο επεισόδιο της κοινοβουλευτικής παρωδίας στήθηκε κατά τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της προανακριτικής.

4945682

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος συνοδευόμενοι από τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της επιτροπής εισήλθαν στην αίθουσα της επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο πρώτους υπάρχει απόφαση εξαίρεσης που σημαίνει ότι η παρουσία τους παραβιάζει το νόμιμο της σύνθεσης της επιτροπής. Η άρνηση των δύο να αποχωρήσουν οδήγησε τον πρόεδρο της προανακριτικής Γιάννη Μπούγα σε αναβολή των εργασιών ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα ο Π. Πολάκης προειδοποίησε «εδώ θα είμαστε και την επόμενη φορά». Επίσης, και ο Δ. Τζανακόπουλος σε ερώτηση για την στάση που θα τηρήσουν στην επόμενη συνεδρίαση απάντησε «θα πράξουμε το συνταγματικό μας καθήκον».

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας ζήτησε από τους Πολάκη Τζανακόπουλο να αποχωρήσουν από την αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Σπ. Λάππας: Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου. 

Γ. Μπούγας: Για να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη σύνθεση και με την παρουσία των δύο δεν υπάρχει. κ. Λάππα εκπροσωπείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντήστε μου: θα αποχωρήσουν οι Τζανακόπουλος – Πολάκης;

Σπ. Λάππας: Έχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι.

Δ. Τζανακόπουλος: Παραβιάζετε το Σύνταγμα. Εγώ είμαι εδώ κατ' εντολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Υπό αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της προανακριτικής ανακοίνωσε τη νέα αναβολή της συνεδρίασης «λόγω μη νόμιμης σύνθεσης».

Να σημειωθεί ότι ο σημερινός προγραμματισμός περιελάμβανε την εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή, όμως οι εξελίξεις οδήγησαν σε νέα ακύρωση της κατάθεσής του. Από την πλευρά της ΝΔ επισημαίνεται ότι «πλέον είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας».

Κατά την έξοδο των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα διημείφθη και ο εξής διάλογος μεταξύ του κ. Δημήτρη Μαρκόπουλου και Ολγας Γεροβασίλη:

Ολ. Γεροβασίλη: Τι έγινε Μαρκόπουλε; Η πλειοψηφία αποχωρεί πρώτη;

Δ. Μαρκόπουλος: Κάποιοι σύντροφοί σου δεν θέλουν να εξεταστεί ο Φρουζής. Έχετε κανει αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη. Αυτός χαράσσει τη γραμμή.

Ολ. Γεροβασίλη: Θα τον πάμε και για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πλέον το ερώτημα που προκύπτει είναι μέχρι πότε είναι διατεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ να εμποδίζει τις συνεδριάσεις της προανακριτικής καθώς -για την ώρα- φαίνεται πως η ηγεσία του δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος από την παρακώλυση των ερευνών. Πάντως, η ΝΔ δεν φαίνεται διατεθειμένη να ζητήσει την επέμβαση της φρουράς του κοινοβουλίου προκειμένου να διαφυλαχθεί η λειτουργία της επιτροπής και στελέχη της υποστηρίζουν πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυτοεξευτελίζεται, ας συνεχίσει αυτή την τακτική».

ΣΧΟΛΙΑ (29)

gs

Σκευωρία το ονομάζεται το σκάνδαλο που κοστισε δις για να τα τρώτε σε ταξιδια και παρτυ στη Μυκονο, λαμογια του σκαι και των λοιπών μμε που σας πιστευουν οι αμόρφωτοι .

Αγάπη Αλτα

Ακόμη "σκευωρία" ονομάζεται το ΣΚΆΝΔΑΛΟ της νοβαρτις? Οι μάρτυρες "κουκουλοφοροι"? Σοβαρά? Εγώ πάντως θα ντρεπόμουν να υπηρετω τέτοια δημοσιογράφια, της παραπληροφορησης και αυτό-λογοκρισίας! Βέβαια δεν προκαλεί καμία εντύπωση η δημοσιογραφικη κουλτούρα στην Ελλάδα. Με εκτίμηση!

Ρίτα

Φωνάξτε τη φρουρά, εφαρμόστε τον κανονισμό της Βουλής. Δηλαδή ρε κοπρίτες, ο κανονισμός ίσχυσε μόνο για τον Κασιδιάρη. Ου να μου χαθείτε, χειρότεροι είστε από αυτόν.

Σωκράτης

Εάν έχει αρθεί η ασυλία του γιδοβοσκού για αδικήματα, γιατί δεν τον παραπέμπουν;;;;; Τι περιμένουν να παραγραφούν τα αδικήματά του;;;;;; Τι περιμένετε;;;;;;; Δεν θέλετε ή δεν μπορείτε;;;;;;;

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΣΟ ΤΟ ΨΥΡΙΖΑΥΓΟΥΛΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΑΚΗ-ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ

Λειώνω λέμε όταν ακούω νομικά Τζανακό, ειδικά όταν η γνωστική τοπλημμυρίδα εκβάλει άπειρα ααα και εεε ! Λειώνω απ'την λεβεντιά του Πρωτανθρώπου Σφακίων ειδικά όταν παραπατάει απ'την μεταμεσονύχτια σούρα του ! Λειώνω με την ομορφιά και το μαλλί Γιδοβασίλη,μα πιο πολύ με το γο της Σβίγκου....λειώνωωω

FREDY

Τά περισσότερα σχόλια είναι περιττά...τα παιδιά παίζουν όπως όλα τα παιδιά στίς παιδικές χαρές....τα ζόρια τα έχουν οι γονείς.Και στήν προκειμένη περίπτωση ο Ελληνικός λαός.

Κόναν

Η προανακριτική να κάνει τη δουλειά της ! Πολάκης είναι ο Κασιδιάρης της Αριστεράς ! Βγάλτε τον έξω , να τελειώσει το «ηθικό» πλεονέκτημα των τραμπούκων και του τσαμπουκά ! Εδώ ή γινόμαστε Κράτος ή τελειώνουμε ! Μόνο σαν μάρτυρας θα μπει στην αίθουσα !!!

ΣΠΥΡΟΣ

Η κυρία Γιδοβασίλη φόραγε τις louboutin της γόβες πέστε μου έχω αγωνία......η εταιρεία της μονοπώλιο είχε κέρδη....έβαλε το δάχτυλο στην πρίζα........πέστε μου μωρέ,αγωνιώ για την επανάσταση και τα σμέουρα !

Είναι πλέον

σίγουρο ότι δεν θέλουν με τίποτα την προανακριτικη!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης