Πηγές Προανακριτικής: Κάποια στιγμή θα κινηθούν διαδικασίες για Πολάκη και Τζανακόπουλο

PROANAKRITIKI0

«Προς το παρόν αποφύγαμε την κλιμάκωση της έντασης - Αυτό δεν θα συνεχιστεί επ' αόριστον διαμηνύουν στελέχη της προανακριτικής για τη Novartis - Η κοινή γνώμη βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τον κ. Φρουζή να καταθέσει» σημειώνουν οι ίδιες πηγές

«Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησε απόψε και η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή και η εξέταση του αιτήματος που κατέθεσε, δια των συνηγόρων του, ο κ. Παπαγγελόπουλος, να ανακληθεί η απόφαση για τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο», σημειώνουν πηγές της επιτροπής, για τις αποψινές εξελίξεις στην ειδική κοινοβουλευτική προκαταρκτικής εξέτασης.

«Η ειδική επιτροπή δεν άνοιξε ουσιαστικά απόψε καμία συνεδρίαση», εξηγούν πηγές της ΝΔ και τονίζουν: «Η απόφαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, είναι ισχυρή. Την έχει προσβάλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με το αίτημα που κατέθεσε σήμερα ο συνήγορος του. Ακόμη και αυτό το αίτημα όμως, για να το εξετάσει η επιτροπή, πρέπει να συνεδριάσει υπό νόμιμη σύνθεση. Με την παρουσία όμως των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου στην αίθουσα, σήμερα δεν συνέτρεχε η προϋπόθεση της νόμιμης σύνθεσης για την εξέταση του αιτήματος. Με την παρουσία των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, όλη η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα».

Πηγές της επιτροπής εξηγούσαν επίσης, ότι «προς το παρόν η επιτροπή κινήθηκε με τη λογική να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, τουλάχιστον για την πρώτη φορά που οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης παραβίασαν την απόφαση. Εφόσον κανείς δεν κάνει πίσω, κάποια στιγμή θα πρέπει να κινηθούν και συγκεκριμένες διαδικασίες», αναφέρει η ίδια πηγή.

Ως προς το τα διαμειφθέντα στο εσωτερικό της επιτροπής, βουλευτές περιγράφουν ότι μόλις μπήκαν στην αίθουσα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι πόρτες της επιτροπής έκλεισαν, αφήνοντας πίσω δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς. Τότε ο πρόεδρος της επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, απευθύνθηκε στον βουλευτή Σπύρο Λάππα και του επισήμανε ότι προκειμένου να εξεταστεί οποιοδήποτε θέμα (σ.σ. υπήρχε αίτημα του Δ. Παπαγγελόπουλου να επανεξεταστεί η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), πρέπει η επιτροπή να συνεδριάσει υπό νόμιμη σύνθεση. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ότι βρίσκεται στην επιτροπή με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεπώς δεν πιστεύει ότι πρέπει να αποχωρήσει, οπότε και ο Γιάννης Μπούγας είπε ότι δεν γίνεται έναρξη των εργασιών, εφόσον δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση. Με δεδομένη την άρνηση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου να αποχωρήσουν από την αίθουσα, τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποχώρησαν και έτσι αναβλήθηκε για 3η φορά η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

«Είναι ερώτημα πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιμείνει σε αυτή τη στάση. Η κοινή γνώμη βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τον κ. Φρουζή να καταθέσει. Δηλαδή τον κ. Φρουζή μόνο ο Πολάκης μπορεί να τον εξετάσει; Ο Ξανθός δεν μπορεί να τον εξετάσει; Ο Ξανθός δεν γνωρίζει τις τιμές που υπέγραφε δελτία τιμών; Ή μήπως θα προσέλθει σε κατάθεση η κ. Ράϊκου και θα φοβηθεί τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο;», σημειώνει πηγή της επιτροπής και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ζήτημα εξαίρεσης του 'Αδωνι Γεωργιάδη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά σήμερα αρνείται ότι η επιτροπή μπορεί να λάβει απόφαση για εξαίρεση μελών της (σ.σ. το αίτημα δεν τέθηκε τότε σε ψηφοφορία). «Θα πρέπει να εξεταστεί από την επιτροπή ο κ. Φρουζής και να δώσει απαντήσεις για να δούμε ποια πολιτική ήταν πιο επωφελής, αν συναντήθηκε και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τι προτάσεις είχε καταθέσει γραπτώς που υλοποιήθηκαν στη συνέχεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φρουζής δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει στον ανακριτή», σημειώνει η ίδια πηγή και τονίζει ότι όσο πάει πίσω χρονικά η κατάθεση του κ. Φρουζή, τόσο πάει πίσω και η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων και των φυσικών προσώπων που πρέπει να δώσουν απαντήσεις.

Νέα επίθεση Τσίπρα από τη Θήβα

Αναφερόμενος αργά το βράδυ της Πέμπτης στην υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για "φαρσοκωμωδία της σκευωρίας" και σχολίασε λέγοντας ότι "χάνουν τον έλεγχο και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις". Μίλησε επίσης για "αυταρχικό κατήφορο", "αυθαίρετη κατάργηση" των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική επιτροπή, "πραξικοπηματική απαγόρευση" στον συνήγορο του Δ. Παπαγγελόπουλο, Δ. Τσοβόλα να κάνει δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής. Ως "κορωνίδα", ανέφερε την "άρνησή τους στη συνταγματική αναθεώρηση, να ψηφίσουν την ερμηνευτική διάταξη που φέραμε στο άρθρο 86". Πρόσθεσε ότι αυτή λέει ότι "το αδίκημα της δωροδοκίας δεν πρέπει να παραγράφεται, γιατί δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να δωροδοκείται και θέλουν να μην ψηφιστεί, για να πουν μετά ότι αφού δεν ψήφισε η Βουλή, άρα είναι κατά τα καθήκοντά τους η δωροδοκία, άρα υπάρχει αποσβεστική προθεσμία, άρα παραγραφή". Ουσιαστικά, κατηγόρησε τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής ότι "θέλουν μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση να παραγράψουν τα αδικήματα των υπουργών τους σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, πιθανώς και σε άλλα".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στους πολιτικούς του αντιπάλους, προσπάθεια να πείσουν για "σκευωρία", σχολίασε ότι στην αρχή "σκέφτηκαν πως θα το καταφέρουν στοχοποιώντας εμένα τον ίδιο, όμως το σκέφτηκαν καλύτερα και έβαλαν στον κάδρο τον Δ. Παπαγγελόπουλο με προανακριτική". Όμως, πριν από λίγες εβδομάδες η ελβετική δημόσια τηλεόραση έκανε ντοκιμαντέρ για τη Novartis, όπου αναπτύσσεται "η ελληνική πτυχή του παγκόσμιου σκανδάλου και εκεί φαίνεται η πέτρα του σκανδάλου, ο κ. Φρουζής, που μετά από δύο χρόνια δεν έχει πάει ακόμα να καταθέσει στη δικαιοσύνη, να λέει δημόσια για το πώς οι πολιτικοί έπαιρναν αυτόν και όχι αυτός τους κυβερνητικούς πολιτικούς, για τη διαμόρφωση των τιμών [...] Σε μια εποχή που ο συνταξιούχος δεν μπορούσε να πληρώσει τα φάρμακά του, η εταιρεία αυτή είχε προνομιακές σχέσεις με την εξουσία για να διατηρήσει υψηλές τις τιμές της" παρατήρησε.

Ανέφερε ακόμα, ότι στο ντοκυμαντέρ, "ο λαλίλαστος κ. Γεωργιάδης λέει σε μια έκρηξη αμοραλισμού και κυνισμού, ότι εντάξει, η Novartis λαδώνει πολιτικούς, αλλά έσωζε και ζωές. Τον καλέσαμε να μας πει ποιους λάδωνε, και αφού λούφαξε για μια εβδομάδα, είχε το θράσος να βγει να πει ότι λάδωσαν τον Τσίπρα και τον Πολάκη". Ο κ. Τσίπρας είπε ότι "εδώ δεν θα δώσω συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη, γιατί ο Γεωργιάδης είναι κεντρικός υπουργός του".

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι ευκαιρία ο λαός να δει, να κρίνει, να συγκρίνει "και να καταλάβει ότι εδώ δεν έχουμε απλά μια νέα κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία, αλλά ένα σύστημα εξουσίας που παλινορθώθηκε, και που πρέπει να αγωνιστούμε ως δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, ώστε σύντομα να βρεθούμε σε θέση να ξαναφέρουμε τη χώρα στο σωστό δρόμο, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και της προόδου".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

CALLIOPE

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ 300 ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΣΑΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!!! ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ "ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ" ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΧΑΘΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΞΟΥΣΙΑ"!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ??!!!! ΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,, ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!! ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ! ΚΑΦΡΟΙ! ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΟΡΧΕΣΘΕ ΑΠΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ??!! ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!! ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΠΑΝΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ! ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ Τwitter ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ....,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ??!! ΜΙΛΑΜΕ ..ΟΥΤΕ Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ! ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 3!

γιδοβοσκούς κλπ .....

μπουζουριάστε τα γίδια...αυτό τους πρέπει ! 3 μέτρα μέσα στη γη ..

CX

Το "θα" το σπείραμε και δεν φύτρωσε...

newera

Μπάχαλο παντού, ασέβεια σε πολίτες και θεσμούς, ωδή στην αριστερή καρακοσμάρα και ο δημόσιος μισθουλάκος να πέφτει στο επαναστατικό payroll της "παλινόρθωσης". Βλέπω η "αντιπολίτευση" του συριζα να είναι εκατό φορές γελοιοδέστερη από την τεράστια φαρσοκομωδία της "διακυβέρνησης". Το 30% που έστειλε αυτούς τους αμετανόητους γραφικούς στη βουλή θα προσέφερε σίγουρα καλύτερη υπηρεσία στην ανθρώπινη νόηση εάν πήγαινε κανονικά για καφέ, όπως τις υπόλοιπες ημέρες.

Λάθος

Η κοινή γνώμη βλέπει ότι τα νταβατζιλικια του ΣΥΡΙΖΑ περνάνε και αρχίζει να σας φτύνει. Αν είστε τόσο άχρηστοι τελικά να καθοσαστε σπίτι σας

Δεξιός

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να μιλήσει ο Φρουζής. Γιατί είναι ξεκάθαρο; Μα άμα ήθελαν να ακούσουν τον Φρουζή δεν θα τον καλούσαν για μία έστω ανάκριση 3 χρόνια τώρα, θα περίμεναν να έλθει στα πράγματα η ΝΔ;

ΑΗΔΙΑ

Πολακης - Τσιπρας- Τζανακοπουλος !!!!! ΤΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ !!!!

Στημένο δικομματικό σόου.Ούτε η ΝΔ,ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έρθει ο Φρουζής.

Και οι δυο τον φοβούνται.

Θάνος

Επιστροφή στο 4%. Δεν θέλει και πολύ. Συνεχίστε.

Ευτυχως προχωρουν οι ...( μεταρρυθμισεις ) στους Παπουα Νεα Γουινεα !!

Ρε αντε τελειωστε με το θεατρο της ταχα μου ταχα προανακριτικης και τα παραμυθια της χαλιμας ! Αφου ξερουμε οτι ολοι αθωοι θα βγουνε στο τελος ! Με το ζορι να μετατρεψετε την σκευωρια σε σκανδαλο !!!! Αχαχαχαχουχαχα…!Ευτυχως προχωρουν οι ( μεταρρυθμισεις ) και ειδικα στην ( δικαιοσυνη ) Σοιμπλε Μοσκοβισι Γιουνκερ και ( θεσμων ) που εφερε ο ΓΑΠ με την παρεα του πριν δεκα χρονια για να μας βαλουν σε ....ταξη ! Ουχαχαχαχα...!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης