Φίλης στο ΘΕΜΑ 104,6 για προσφυγικό: Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες

Φίλης στο ΘΕΜΑ 104,6 για προσφυγικό: Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες

Για την έκρηξη των προσφυγικών ροών, τη δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη περί «μπάρμπεκιου» έξω από hot spot αλλά και την προανακριτική Novartis μίλησε στο ΘΕΜΑ 104, 6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης

720_621244_df97702af0-b0a10bf53a32ae14
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και χαρακτήρισε θέμα πολιτισμού και αξιών την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας, καθώς και στη ρητορική της ΝΔ, που, όπως είπε, δημιούργησε μεγαλύτερους φόβους και βοήθησε στο να εκκολαπτούν μέσα στην κοινή γνώμη ακροδεξιού τύπου αντιλήψεις.

Από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός περιθωριοποιεί με την ψήφο του τον φασισμό χαρακτήρισε λάθος ο κ. Φίλης μέσα από παραλήψεις ή σκόπιμες επιλογές να υποθάλπονται μέσα στον ελληνικό λαό και συγκεκριμένα σε τμήματα της κοινής γνώμης, υποκρίπτεται μέσα από ενέργειες τύπου εκδηλώσεις «μπάρμπεκιου – διαμαρτυρία ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες».

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης τόνισε την ανάγκη «να εξηγείται στον κόσμο ότι δεν διατρέχει κίνδυνο αν πάνε 100 και 200 άτομα με οικογένειες στην πλειοψηφία τους σε περιοχές που έχουν 5.000 και 10.000 κατοίκους, τη φοβία δεν τη δημιουργεί η δήλωση για το χοιρινό» κατέληξε.

Τέλος, σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης είπε «η κυβέρνηση με την πολιτική της προεκλογικά έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες στο θέμα το προσφυγικό και αυτό δεν το λέω χαιρέκακα, αλλά για να σκεφτούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε μία πραγματικότητα η οποία μας υπερβαίνει, βεβαίως υπάρχουν συμπτώματα ξενοφοβίας και ρατσισμού τα οποία δυστυχώς υποθάλπονται από τμήματα της ΝΔ, από ανθρώπους οι οποίοι εξελέγησαν δήμαρχοι με τη ΝΔ, μία προσπάθεια μετασχηματισμού του μακεδονικού ζητήματος σε αντιμεταναστευτικό σήμερα, αυτό πάει να γίνει, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, πιστεύω όμως ότι υπάρχει κι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία δεν έχει παραδοθεί στο νεοφασισμό και στην ξενοφοβία».

Για προανακριτική Novartis

Αναφερόμενος στην παρουσία των Πολάκη και Τζανακόπουλο στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, ο κ. Φίλης χαρακτήρισε θέμα αρχής το ότι δεν μπορεί να καθορίζει η πλειοψηφία ποιοι θα εκπροσωπούν τη μειοψηφία σε μία επιτροπή και αν «δύο υπουργοί βασικοί όπως ήταν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος είχαν εμπλοκή τέτοια που τους απαγορεύει να είναι μέλη της επιτροπής σήμερα, ο Τσίπρας δεν είχε; Γιατί δεν παραπέμπουν και τον Τσίπρα; Είναι παράλογο αυτό το πράγμα που συζητάμε έτσι».

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα από εδώ και στο εξής, ο κ. Φίλης απάντησε πως «δεν είναι θέμα τώρα να επιμείνουμε εμείς να τους βγάλει η αστυνομία, είναι θέμα να καταλάβει και ο πρόεδρος της βουλής ότι το θέμα πρέπει πολικά να λυθεί και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και κοινοβουλευτική πρακτική. Πρέπει ο πρόεδρος της βουλής να ξανασκεφτεί το ζήτημα»


Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης