Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη για τη δήλωση περί «αναπηρίας» - Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου, απαντά ο υπουργός

kibvor0

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αποσύρει την αναφορά που έκανε, σχολιάζοντας τα κορίτσια που έκαναν παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια αλά Monty Pyhton

Την αντίδραση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου προκάλεσε μια αποστροφή των δηλώσεων Βορίδη για τα κορίτσια της Νέας Φιλαδέλφειας, που έκαναν παρέλαση αλα… Monty Pyhton.

Ο υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 σημείωσε μεταξύ άλλων για το περιστατικό: «Εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή 21 ή είναι 16… Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι 16. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16… Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση»...

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας την συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης την χαρακτήρισε προσβλητική και μειωτική η οποία, όπως υποστήριξε, πρέπει να αποσυρθεί.

«Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από #στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν #δυσχερέστερη την καθημερινότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 

«Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα μου» ανέφερε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανάρτησή του στο facebook  και τόνισε: «Είναι απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης»

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ανέφερε:

«Από εχθές, γίνεται λόγος σε ενημερωτικές εκπομπές αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το silly walk των #Monty_Python που επέλεξαν κάποια έφηβα κορίτσια στην παρέλαση της Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας, για να δείξουν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, την αντίθεσή τους στον μιλιταρισμό και την κανονικότητα, προκειμένου να κάνουν την επανάστασή τους. Δεν θα σχολιάσω αν αυτή η #επανάσταση ήταν πετυχημένη, αν έγινε με τον σωστό ή τον λάθος τρόπο, στη σωστή ή τη λάθος στιγμή, γιατί δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τον βαθμό που αυτές οι κοπέλες είναι εξοικειωμένες με το έργο, τις αρχές και τα κίνητρα των Monty Python. Απλά, θεωρώ πως οι #παρελάσεις στα πλαίσια των εθνικών εορτών δεν είναι ο καταλληλότερος χώρος, για να εκφράσει ο οποιοσδήποτε τα προσωπικά του ιδεολογικά και άλλα πιστεύω. Οι παρελάσεις είναι αποκλειστικά και μόνο για να αποδίδουμε φόρο τιμής στους πεσόντες και να τιμούμε τις ένδοξες στιγμές του Αγώνα του Έθνους μας για #ελευθερία. Κανένας μαθητής δεν είναι υποχρεωμένος να παραστεί και να παρελάσει, εφόσον δεν συμφωνεί, και μπορεί να μείνει σπίτι του, εκμεταλλευόμενος την παύση των μαθημάτων λόγω της εθνικής εορτής.
Κι ενώ, οι παραπάνω σκέψεις με κράτησαν μακριά από το να σχολιάσω το συμβάν, δεν μπορώ να παραβλέψω την δημόσια δήλωση του Υπουργού κου Βορίδη, ο οποίος δήλωσε πως αυτά τα κορίτσια δεν είναι μωρά, ούτε ανάπηρα, ότι μιλάς και συνεννοήσε μαζί τους.
Η δήλωση αυτή είναι #απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί❗
Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από #στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν #δυσχερέστερη την καθημερινότητα❗
Η μειωτική αυτή δήλωση από ένα κυβερνητικό στέλεχος να σημειωθεί, πως δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους #παριστάμενους δημοσιογράφους και τους #παρευρισκόμενους. Αυτό συνέβη, διότι με τα δεδομένα της κοινωνίας μας είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη και θεμιτή, όταν σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του #hate_speech.
Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά #θεμελιώδη_δικαιώματα. Γι'αυτά τα δικαιώματα, εργάζομαι όταν αναρωτιέστε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω την κάθε αντίστοιχή #άστοχη_δήλωση».

Δείτε την ανάρτησή τουΔιαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα μου απαντά ο Βορίδης

«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου» απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και σημείωσε:
«Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν τον εξευτελισμό της Εθνικής μας παρελάσεως, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν είπα ποτέ πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άτομα με αναπηρία. Είναι επίσης απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες «performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν.
Όλα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (36)

...

Και οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πει κάτι αντίστοιχο για το ίδιο άτομο; Υπάρχουν πολλές ομοιότητες τελικά.

Big Αγαπούλαε

Πω, πω. Γεμίσαμε με σχόλια ακροδεξιών και κρυπτοχρυσαυγιτών, για χάρη ενός ευρωβουλευτή της ΝΔ που προτιμήθηκε από πολλούς, όπως κι εμένα που έχω αυτισμό και νοητικές δυσκολίες.

Αγύριγο κεφάλι

Κατά τους ΦΑΣΙΣΤΟΔΕΞΙΟΥΣ: Στην διένεξη Κυμπουρόπουλου - Πολάκη, ...αναμφισβήτητα, ... χωρίς δεύτερη κουβέντα, "έφταιγε" ο Πολάκης!..____ Να όμως που η Θεία Δίκη φέρνει και διένεξη Κυμπουρόπουλου-Βορίδη!_______Τώρα, κατά τους ΦΑΣΙΣΤΟΔΕΞΙΟΥΣ "φταίει" ο ... Κυμπουρόπουλος, που ...(κατά τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ αυτούς) "έχει καβαλήσει το καλάμι από τους πολλούς σταυρούς που πήρε στις εκλογές"!________Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι ...όπως κάθε φορά τους βολεύει!.._Έτσι πάντα τα ερμηνεύουν τα πράγματα!.. Δύο μέτρα και δύο σταθμά γιά ΟΛΑ!..

@Γυριστό κεφάλι

Ενώ ο Τσυριζοθίασος, έεεεεεεε!!!!!! Βράχος στις απόψεις του!!!!!! Κάνει τα ΟΧΙ πανεύκολα ΝΑΙ, άσε τις διαρκείς kolotoumbes και τα ψέμματα του Τσιπροπινόκιο!!!!!

Αγύριγο κεφάλι

Κατά τους ΦΑΣΙΣΤΟΔΕΞΙΟΥΣ: Στην διένεξη Κυμπουρόπουλου - Πολάκη, ...αναμφισβήτητα χωρίς δεύτερη κουβέντα "έφταιγε" ο Πολάκης.____ Να όμως που η Θεία Δίκη φέρνει και διένεξη Κυμπουρόπουλου-Βορίδη!_______Τώρα, κατά τους ΦΑΣΙΣΤΟΔΕΞΙΟΥΣ "φταίει" ο ... Κυμπουρόπουλος, που ...(κατά τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ αυτούς) "έχει καβαλήσει το καλάμι από τους πολλούς σταυρούς που πήρε στις εκλογές"!________Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι ...όπως κάθε φορά τους βολεύει!.._Έτσι πάντα τα ερμηνεύουν τα πράγματα!..

CX

Μίλησε ο κύριος που ψήφησε λευκό όταν όλη η Ευρώπη καταδίκαζε τα εγκλήματα του κομουνισμού κατά της ανθρωπότητας. Τώρα σε έπιασε η ευαισθησία...

κα

Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν πωρωμένο ακροδεξιό που στα νιάτα του κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αθήνας με τσεκούρι και πιστεύει στην γενετική ανωτερότητα του έναντι άλλων ανθρώπων; Θα μπορούσε βέβαια να μας πει ότι η θέση του Κυμπουρόπουλου είναι στον πάτο του Καιάδα αλλά τώρα που είναι Υπουργός στην ΝΔ μας το φυλάει για αργότερα.

Ε, καλα...

Κι εσείς στα "νιάτα" σας, τα χρησιμοποιούσατε κι ολας...

Μαρία

Mε τι τρώγονται εκεί στη ΝΔ.......... Με ανούσια πράγματα, αυτά έχει η ιδεολογική ένδεια. Αν όμως μιλούν για τα εγκλήματα της αριστεράς, εκεί να δεις λογοδιάρροια !!!!! Αρκεί να υπάρχει σάλτσα και παραμύθι.

.

ας πρόσεχαν όσοι τον ψήφιζαν! Τώρα ψηφίζει αυτός, υπερ Παπαδημούλη και κομμουνισμού!

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Και οι κακες λεξεις ειναι στον ανθρωπο , οχι στην ιδια τη λεξη , ειναι κοινωνικα επικινδυνο να παραφυλαει καθε ενας στη γωνια για να ερμηνευσει , με τη δικη του οπτικη, τις λεξεις καποιου αλλου. Σε λιγο θα πιασουν και τις παροιμιες. .. πχ. το μαυρο οσο και αν τον πλυνεις, το σαπουνι σου χαλας.... ΟΥΨ... μαυρος.... ρατσιστικο. Οσοι το κανουν, απλα δεν εχουν με κατι πιο φωτεινο και ενδιαφερον να ασχοληθουν... και διπλα μας βρισκονται παρα πολλοι που τους αφορα ο αλλος.

Σπαταλάει...

... χωρίς λόγο το πολιτικό του κεφάλαιο ο Κυμπουρόπουλος και στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει την ψήφο του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης