Η ψήφος των αποδήμων φέρνει παράταση των εργασιών της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Η ψήφος των αποδήμων φέρνει παράταση των εργασιών της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Την πρόθεσή της να κάνει αποδεκτές προτάσεις της αντιπολίτευσης για την ψήφο των αποδήμων επιχειρεί να ενισχύσει η ΝΔ με αυτήν της την πρόταση

vouli_anatheorisi_ena
Την πρόθεσή της να κάνει αποδεκτές προτάσεις της αντιπολίτευσης για την ψήφο αποδήμων επιχειρεί να ενισχύσει η Νέα Δημοκρατία ζητώντας παράταση των εργασιών της Συνταγματικής Αναθεώρησης ώστε να ενσωματωθούν πιθανές τροποποιήσεις που αφορούν το επίμαχο ζήτημα.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με παρέμβαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εξήγησε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ψήφο των Eλλήνων του εξωτερικού στο επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Τόνισε ότι η πλειοψηφία έδειξε εμπράκτως την διάθεση να ενσωματώσει προτάσεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο εξήγησε ότι ορισμένες από τις προτάσεις ενδεχομένως να θέλουν να απαιτούν την αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος.

«Προϊόντος της διαβούλευσης που γίνεται θα ήταν κατά την γνώμη μου άτοπο ή υποκριτικό να βρεθούμε σε περιβάλλον κατά το οποίο οι θέσεις που θα παραχθούν να μην ενταχθούν στο διάλογο της αναθεώρησης. Οι σκέψεις που αναπτύσσονται έχουν προεκτάσεις στην αναθεώρηση. Η πλειοψηφία της ΝΔ δια του πρωθυπουργού διατύπωσε τις θέσεις για την ψήφο των απόδημων. Μετά τις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής των πολιτικών αρχηγών που είχαν και συνταγματική ουσία, από αυτές τις συζητήσεις προέκυψε ότι υπάρχει διάθεση και εκ μέρους της πλειοψηφίας να επιτευχθεί ευρύτατη συναίνεση για ένα κορυφαίο ζήτημα, υπάρχει γνήσια διάθεση για αμοιβαίες συνθέσεις για να βρεθεί κοινός τόπος και το νομοσχέδιο που θα έρθει να απηχεί τις απόψεις όλων των πολιτικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο να έρθουμε σε κοινό τόπο ζητήσαμε μετάθεση του χρόνου συζήτησης, ώστε η πιθανή αναθεώρηση του άρθρου 54 που θα δώσει ερέθισμα στην όποια πρόταση συμφωνηθεί από τους αρχηγούς να διευκολύνει την διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Στον διάλογο προσερχόμαστε με πνεύμα συναίνεσης. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα αναγκαία η μετάθεση της συζήτησης του άρθρου 54 σε χρόνο που όλα τα κόμματα θα έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για την ψήφο των αποδήμων».

Να σημειωθεί ότι μετά και από πρόταση του προέδρου της επιτροπής για την Συνταγματική Αναθεώρηση Ευριπίδη Στυλιανίδη οι εργασίες της επιτροπής παρατείνονται εως 11 Νοεμβρίου – αντί 22 Οκτωβρίου – ενώ η επεξεργασία του άρθρου 54 μετατίθεται για τις τελευταίες συνεδριάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης