Τσίπρας στην Πάτρα: Με το isyriza.gr θα πάμε στη νέα εποχή

Τσίπρας στην Πάτρα: Με το isyriza.gr θα πάμε στη νέα εποχή

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του κόμματος η οποία όπως είπε θα συμβάλλει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης - Νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ 

4923538
«Θέλουμε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, όχι απλά τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη του τόπου, αλλά και ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες, θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες, «να φτιάξουμε μαζί μία Ελλάδα, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι «όλες και όλοι εμείς που συνειδητοποιούμε ότι σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στα χέρια μιας συντηρητικής και ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε την ανάγκη να εργαστούμε για μία καλύτερη εποχή για τον τόπο, έχουμε δύναμη αν ενώσουμε τις φωνές μας και την παρουσία μας, σε μια δημιουργική πορεία προς τα εμπρός».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «στόχος μας είναι να φτιάξουμε μαζί την παράταξη και το κόμμα της νέας εποχής, που θα είναι ικανό σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο να κάνει υπαρκτή την παρουσία του σε ένα πλέγμα επικοινωνιακής απομόνωσης που έχουν στήσει οι αντίπαλοί μας, αλλά να μπορέσει να αποκτήσει το πρόγραμμα, που θα δημιουργήσει εκείνες τις ριζικές τομές, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την μεγάλη αλλαγή της πορείας του τόπου».

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην λειτουργία της νέας πλατφόρμας του διαδικτυακού ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με την βοήθεια του κινητού τηλεφώνου επικοινωνούμε, ανταλλάσσουμε σκέψεις, κάνουμε τη δράση μας πιο μαζική και ισχυρή», συμπληρώνοντας ότι «θα το χρησιμοποιήσουμε και για να ενημερωνόμαστε αντικειμενικά και αποτελεσματικά».

Σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ότι «εμείς ως κυβέρνηση δεν κάναμε χατίρια στους ολιγάρχες, δεν κάναμε χατίρια στους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης για να μας δίνουν σήμερα αντίδωρα στήριξης και υποστήριξης, για αυτό και κάποιοι λένε είναι απομονωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ [...] «Τους καλώ να έρθουν μαζί μου στις περιοδείες σε όλα τα χωριά και σε όλες τις πόλεις, για να δούνε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος».

Κλείσιμο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος από τα φερέφωνα της ενημέρωσης, δεν είναι απομονωμένος από τους πολίτες» διαπίστωσε ο Αλ. Τσίπρας, «για αυτό και καλούμε τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους να κάνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα από δέκτες σε αναμεταδότες, πομπούς ενημέρωσης, πληροφόρησης, αγώνα, πάλης και κινητοποίησης, για να αλλάξουμε τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας και την χώρα».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διαψεύστηκαν πρόωρα όσοι είχαν δημιουργήσει την προσδοκία ότι οι βασικές υποσχέσεις θα γίνουν πράξη» και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε μία κυβέρνηση σκληρή, αντιλαϊκή, κυνική, μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει μέσα στις πρώτες 100 μέρες να διαψεύσει τον βασικό μύθο, το τρίπτυχο του ψέματος και της εξαπάτησης πάνω στο οποίο κινήθηκε όλη η προεκλογική προπαγάνδα εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, Μακεδονία - Μάτι - Πρόσφυγες».



Όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «μας έλεγαν πως ήμασταν εμείς που προδώσαμε τη Μακεδονία με αυτή τη συμφωνία και μόλις ανέλαβαν, βγήκαν και είπαν όχι μόνο θα την τηρήσουν, αλλά θα την τιμήσουν αυτή τη συμφωνία».

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «έπεσε τόνος λάσπης και έγινε βαθιά τυμβωρυχία, προκειμένου να κερδίσουν κάποιους ψήφους, ψηφοθηρώντας πάνω σε ανθρώπινες ζωές, για να έρθουν μετά τις εκλογές και να πουν ότι η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν η βασική αιτία αυτής της μεγάλης τραγωδίας».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημείωσε ότι «κατηγορούσαν προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει ανοίξει τα σύνορα και φέρνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αυτούς τους κατατρεγμένους της γης, γιατί θέλει να γεμίσει τη χώρα με τις τζιχαντιστές και δεν ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα». «Εμείς», όπως πρόσθεσε, «παραδώσαμε μία κατάσταση, δύσκολη μεν, αλλά υπό έλεγχο, και ταυτόχρονα είχαμε καταφέρει σε διεθνές επίπεδο να πάρουμε τα εύσημα και να κατατάξουμε την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, εκεί όπου υπάρχει ανθρωπιά, εκεί όπου υπάρχουν αξίες, όπως αλληλεγγύη, και συμπαράσταση στον κατατρεγμένο, στο συνάνθρωπο».

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μέσα σε τρεις μόλις μήνες κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ξήλωσε όλους τους ανθρώπους που μπορούσαν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και φτάσαμε εκεί όπου η Μόρια στις 7 Ιουλίου είχε 5.800 πρόσφυγες, σήμερα να έχει πάνω από 13.000».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση, είπε ότι «προσπαθούν μέρα με τη μέρα να κάνουν χατίρια στην ολιγαρχία και στη μεγάλη εργοδοσία, γκρεμίζοντας τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού, δηλαδή όλα όσα κερδίσαμε με δύσκολες μάχες μετά το τέλος των μνημονίων, στους εργασιακές σχέσεις, στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Παντού», συνέχισε, «βλέπουμε ρουσφέτια, χατίρια στους λίγους και στους ισχυρούς, φωτογραφικές διατάξεις στα αναπτυξιακά νομοσχέδια για εκείνους που έχουν όνομα, αλλά το όνομά τους δεν ακούγεται».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε προς τους συγκεντρωμένους ότι «εμείς θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, για αυτό λοιπόν σήμερα λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε να οικοδομήσουμε, δεν είναι τα στελέχη του και οι βουλευτές του, ούτε ο πρόεδρος, αλλά είστε όλοι εσείς που έρχεστε στις συγκεντρώσεις μας, που αγωνίζεστε για την πορεία του τόπου, που θέλετε να δυναμώσετε τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, πολίτες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, απηύθυναν ερωτήσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης