Κυπριακό: Άτυπη και κοινωνικού χαρακτήρα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Κυπριακό: Άτυπη και κοινωνικού χαρακτήρα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Η προσπάθεια συνεχίζεται για να καταλήξει σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

anastasiadis_akintzi_lout
Συνεχίζεται η προσπάθεια για να καταλήξει σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ ερωτηθείς αν υπήρξε πρόοδος και για αυτό γίνεται αυτή η απογευματινή συνάντηση των Αναστασιάδη και Ακιντζί στην παρουσία της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, είπε πως «θα ακούσετε μετά την κοινή συνάντηση».

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως η απογευματινή συνάντηση θα είναι άτυπη και κοινωνικού χαρακτήρα. Στις δηλώσεις του που ακολούθησαν της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, και ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ να ανακοινώσει συμφωνία, ο Κύπριος επρόσωπος είπε πως θα γίνουν οι ανακοινώσεις εν καιρώ μετά τη συνάντηση. «Το γεγονός ότι σήμερα θα συναντηθούν οι δυο ηγέτες είναι κάτι το οποίο σίγουρα είναι θετικό και η δική μας πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το επεδίωκε πάντοτε», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως «αυτό που μετρά είναι η μεγάλη εικόνα και η ανακοίνωση, η θέση, την οποία μπορούμε να πούμε σήμερα, ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Ερωτηθείς αν η μικρή εμπλοκή που παρατηρήθηκε έχει αρχίσει να ξεπερνιέται ή υπάρχει προοπτική να γίνει αυτό, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Ερωτηθείς αν θα συνεχιστεί και μετά την άτυπη συνάντηση, είπε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί γενικά, και πως ο στόχος είναι γνωστός, να καταλήξουμε σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων μέσω των όρων αναφοράς.

Κληθείς να πει αν η προσπάθεια θα συνεχιστεί ακόμα και εάν αναχωρήσει η κ. Λουτ μετά την άτυπη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως «ενδεχομένως θα πληροφορηθείτε μετά την αποψινή συνάντηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης