Κυπριακό: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των δύο αντρών με την Τζέιν Χολ Λουτ

moasda
Συνεχίζεται για έκτη μέρα το «πήγαινε-έλα» της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με στόχο τη συμφωνία για το πλαίσιο των όρων αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Η Ειδική Απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μετέβη το πρωί στα κατεχόμενα όπου είχε συνάντηση 1,5 ώρας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Αναστασιάδη. Ούτε η κ. Λουτ, αλλά ούτε και ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη προέβησαν σε δηλώσεις. Η κ. Λουτ στις 11:15 βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε για μία ώρα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των δύο αντρών με την κ. Λουτ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΡΙΚ, η παράνομη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 9 Σεπτεμβρίου που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ίσως πάει στα κατεχόμενα αύριο, προκειμένου να βρίσκεται στην ενημέρωση που θα έχουν τα λεγόμενα «κοινοβουλευτικά» κόμματα από τον Μουσταφά Ακιντζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης