Θεοδωρικάκος: Στενή συνεργασία με το Δήμο Πειραιά - Στόχος η ποιότητα ζωής των πολιτών του

Θεοδωρικάκος: Στενή συνεργασία με το Δήμο Πειραιά - Στόχος η ποιότητα ζωής των πολιτών του

Παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ήταν ο  Υπουργός Εσωτερικών

theodorikakos_mwralis
«Τα προβλήματα των πολιτών δεν είναι ούτε γαλάζια, ούτε κόκκινα, ούτε πράσινα ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών στον χαιρετισμό του, κατά την παρουσία του εστην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επισημαίνοντας ότι ξεκινά μια τετραετία ανάτασης και αναγέννησης για τον Πειραιά, καθώς ο κ. Μώραλης «έχει όραμα και ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την πόλη».

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου και των πολιτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Πειραιά.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:

«Είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων. Είμαι ταυτισμένος με αυτή την πόλη από τα νεανικά μου χρόνια.

Κύριε δήμαρχε, θέλω να σας συγχαρώ για την επανεκλογή σας, θέλω να σας ευχηθώ να έχετε ένα δημιουργικό έργο. Η συνεργασία μας, οφείλω να ενημερώσω όλους, ότι έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Πειραιά είναι εξαιρετικά στενή.

Για την Kυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει χώρος για διαχωρισμούς. Δεν ξεχωρίζουμε τους δημάρχους ανάλογα με το με ποιο κόμμα τους υποστήριξε και πιστεύουμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν είναι ούτε γαλάζια, ούτε κόκκινα ούτε πράσινα, ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα.


Στηρίζουμε τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά, πιστεύοντας ότι αυτό είναι το καθήκον μας για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δημότες της πόλης.

Συζητώντας με τον κ. Δήμαρχο έχω συνειδητοποιήσει ότι ο Γιάννης Μώραλης έχει όραμα για την πόλη του Πειραιά, έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο καθώς εφαρμόζεται θα κάνει τον Πειραιά μια πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες, με μεγάλες προοπτικές, θα διασφαλίσει μια ζωή πιο καλή και πιο ανθρώπινη για όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις, θα εξασφαλίσει μια καθαρή πόλη, μια ασφαλή πόλη, μια πόλη που αξιοποιεί το λιμάνι της επ’ ωφελεία των κατοίκων της και των επισκεπτών της πόλης του Πειραιά και θα πάει τον Πειραιά όσο ψηλά πραγματικά του αξίζει. Και δεν υπάρχουν όρια σε αυτήν την πορεία και αυτή την πρωτοβουλία.

Οι εκλογές τελείωσαν. Το Υπουργείο Εσωτερικών μέσα στις 3-4 πρώτες εβδομάδες φρόντισε με νομοθετική του παρέμβαση να διευκολύνει τη συνεργασία και τη σύμπραξη των παρατάξεων.

Θέλω και απ’ αυτό το βήμα να καλέσω τους πάντες, όπως ήσασταν αγκαλιασμένοι και ενωμένοι πριν από λίγο σε αυτή την ορκωμοσία, έτσι να είστε ενωμένοι και αγκαλιασμένοι στο δημιουργικό έργο την επόμενη τετραετία με όλες τις διαφορετικές θέσεις και ιδέες.

Είστε όλοι εδώ και είμαστε όλοι εδώ για να υπηρετήσουμε όλους τους πολίτες του Πειραιά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που ενώνει και δημιουργεί συγκλίσεις.

Οι Έλληνες είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και οι Πειραιώτες δεν μπορούμε να είμαστε χωρισμένοι. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Γιάννη Μώραλη στη θέση του Δημάρχου, όλοι μαζί, ώστε αυτή η τετραετία να είναι μια τετραετία ανάτασης και αναγέννησης για τον Πειραιά μας.

Κύριε Δήμαρχε και πάλι συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης