Η «Πασοκοποίηση» διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Πολιτική Γραμματεία

Η «Πασοκοποίηση» διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Πολιτική Γραμματεία

Οι «προεδρικοί» ζητούν άνοιγμα στην εκλογική βάση χωρίς όρους και προϋποθέσεις - Η αριστερή πτέρυγα και οι «53» φοβούνται για πλήρη αστικοποίηση

tsipras_politiki_grammateia
Με… ακονισμένα τα εσωκομματικά μαχαίρια προσέρχονται σήμερα στην Κουμουνδούρου οι αντιμαχόμενες πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ, για τη πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, η οποία θα συζητήσει για την ανασυγκρότηση της παράταξης και το άνοιγμα των οργανώσεων στην κοινωνία.

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε «μεγάλη προοδευτική παράταξη», όπως έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, εξελίσσεται σε ένα πεδίο σκληρής σύγκρουσης με τους «προεδρικούς» να ζητούν άνοιγμα στην εκλογική βάση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δρομολογώντας την μετατροπή του κόμματος σε σοσιαλδημοκρατική δύναμη, - άλλως: νέο ΠΑΣΟΚ - ενώ οι της αριστερής πτέρυγας και ειδικά των «53», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια του αριστερού ριζοσπαστικού χαρακτήρα και την πλήρη αστικοποίηση του νέου σχήματος, όπως θα προκύψει από τις διαδικασίες αυτές.

Στο επίκεντρο δε αυτών των διεργασιών είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος θεωρεί πως έχει στοχοποιηθεί και πως η προεδρική πτέρυγα επιδιώκει την εκπαραθύρωσή του για να διευκολυνθεί το εγχείρημα της «πασοκοποίησης». Στην «Αυγή της Κυριακής» ο κ. Σκουρλέτης μιλούσε για «σταλινικής έμπνευσης πρακτική ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών», φωτογραφίζοντας έτσι όσους διακινούν σενάρια απομάκρυνσής του από τη γραμματεία του κόμματος. Δεν αποκλείεται δε να θέσει σήμερα ο ίδιος το θέμα της παραμονής του ή όχι στη συγκεκριμένη θέση, ζητώντας ουσιαστικά την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα στις επιθέσεις που δέχεται.

Κάτι τέτοιο το έκανε ήδη μάλιστα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, δηλώνοντας ότι εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του «στον Γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, απέναντι στις επιθέσεις και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες».

Κλείσιμο
Η εσωστρέφεια αυτή έχει θορυβήσει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος επιδιώκει μία πιο ήπια διαχείριση του εγχειρήματος της; Της ανασυγκρότησης, ώστε αυτή να συνδυάζεται με τη σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να μην επισκιάζει το αντιπολιτευτικό έργο.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μην επιθυμεί λίγο πριν τη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ να απασχολεί τον τύπο με τα εσωτερικά του προβλήματα και για τούτο φέρεται διατεθειμένος να λειτουργήσει κατευναστικά ανεξάρτητα από το γενικό σχεδιασμό και τη στόχευση που έχει σχετικά με την ανασυγκρότηση και το άνοιγμα στην κοινωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης