Ο Τσίπρας βάζει, προς το παρόν, στην άκρη την... «Σκουρλετιάδα»

Ο Τσίπρας βάζει, προς το παρόν, στην άκρη την... «Σκουρλετιάδα»

Ενόψει ΔΕΘ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στις πρωτοβουλίες του κόμματος απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές - «Συντεταγμένα» οι αλλαγές στο κόμμα, λέει

tsipras-skourletis-ena
Πρωτοβουλίες για να περιοριστεί η εσωστρέφεια και κυρίως να σταματήσει στην παρούσα φάση η αμφισβήτηση προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη αναλαμβάνει από χθες ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, διαβλέποντας τον κίνδυνο εκδήλωσης μίας ανεξέλεγκτης κρίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή και ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει ανενόχλητη την πολιτική της ατζέντα.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη παράταξη, που επιδιώκει να εκφράσει, με συντεταγμένο τρόπο και σε χρόνους που ο ίδιος θα επιλέξει.

Το ότι θέλει να αλλάξει τον κ. Σκουρλέτη από τη θέση του γραμματέα και να τοποθετήσει ένα στέλεχος της νεώτερης γενιάς, είναι μάλλον δεδομένο και αποφασισμένο εδώ και καιρό (φαβορί ο Νάος Ηλιόπουλος).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με τις ανοιχτές και παρασκηνιακές ζυμώσεις, που εξελίσσονται και τροφοδοτούνται από διάφορες κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την εκπαραθύρωση το συντομότερο του κ. Σκουρλέτη. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να ωριμάσουν οι συνθήκες για όλες τις αλλαγές και την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε «πληθυντικό» κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου και θέλει παράλληλα με τις διαδικασίες αυτές να ασκείται το αντιπολιτευτικό έργο, χωρίς εσωτερικούς περισπασμούς.

Ειδικά ενόψει ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει βάρος στις πρωτοβουλίες του κόμματός του απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, που αναπτύσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προς τούτο, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ισπανία, όπου έκανε ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές, ασχολείται με την οργάνωση και τις δράσεις του κόμματος, με αιχμή την παρουσία του στη ΔΕΘ και την αντιμετώπιση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών.

Σε σύσκεψη μάλιστα στην Κουμουνδούρου την Πέμπτη συζητήθηκαν οι σχετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εισήγηση του κ. Τσίπρα για το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος. Όπως λένε κομματικές πηγές, στόχος είναι εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, εντός της επόμενης βδομάδας, θα συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε φυσικά ο κ. Σκουρλέτης, ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου Μιχάλης Καλογήρου και ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης