Άσυλο: Νομοτεχνική βελτίωση από Κεραμέως - Επικοινωνία με Γεννηματά

Άσυλο: Νομοτεχνική βελτίωση από Κεραμέως - Επικοινωνία με Γεννηματά

Η αλλαγή πάντως φαίνεται πως δεν ικανοποιεί το ΚΙΝΑΛ που έχει καταθέσει δική του πρόταση και ζητά από την κυβέρνηση να την υιοθετήσει προκειμένου στο άσυλο να υπάρξουν οι απαραίτητες συναινέσεις

n__kerameos_2962019
Σε νομοτεχνική βελτίωση προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να διευκρινιστεί ότι η διάταξη για το άσυλο δεν αφορά τις πρυτανικές αρχές αλλά τις δημόσιες αρχές, όπως αστυνομία, πυροσβεστική, εισαγγελία, ΣΔΟΕ ή πολεοδομία κ.α..

Σύμφωνα με την αλλαγή της υπουργού Παιδείας, η παράγραφος 3 του άρθρου 64  γίνεται: «Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι δημόσιες αρχές (σ.σ. αντί αρμόδιες) ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Η αλλαγή πάντως φαίνεται πως δεν ικανοποιεί το ΚΙΝΑΛ που έχει καταθέσει δική του πρόταση και ζητά από την κυβέρνηση να την υιοθετήσει προκειμένου στο άσυλο να υπάρξουν οι απαραίτητες συναινέσεις.

Επικοινωνία Κεραμέως – Γεννηματά

Να σημειωθεί δε, πως η κυρία Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι είχε επικοινωνία χθες με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, όπως η ίδια εξήγησε, επιβεβαιώθηκε το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει την πρόταση της κυβέρνηση με την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη. Βούληση της κυβέρνησης είναι η εξομοίωση του ακαδημαϊκού χώρου με τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους. Ενώ η πρόταση του ΚΙΝΑΛ διατηρεί ειδικό καθεστώς για τα πανεπιστήμια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης