Economist: Ψηφοφόροι vs δανειστών: Μια δύσκολη ισορροπία για τον Μητσοτάκη

Economist: Ψηφοφόροι vs δανειστών: Μια δύσκολη ισορροπία για τον Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπόσχεται λιγότερους φόρους και περισσότερες δαπάνες, αλλά οι διεθνείς πιστωτές ανησυχούν

mhtso445556
Στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις, για μη απολύσεις στο Δημόσιο και μη περικοπή των επιδομάτων αναφέρεται άρθρο του Economist, με το εύγλωττο σχόλιο «αφήστε να έρθουν καλύτερες μέρες».

Την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα δεν ήταν το ιδανικό μέρος για πολιτικούς που ήθελαν να είναι αρεστοί στους ψηφοφόρους. Τώρα η νέα κυβέρνηση της κεντροδεξιάς βάζει τα δυνατά της με τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μέρη που υπέφεραν πολύ με σκληρές περικοπές κατά τη διάρκεια οκτώ ετών κρίσης, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να προσλάβει 2.400 εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας ενώ 1.500 αστυνομικοί μπαίνουν στην ενεργό δράση.
koul2222

Δυστυχώς, ωστόσο, σχολιάζει το δημοσίευμα, οι καλές μέρες δεν είναι εγγυημένο ότι θα έρθουν. Οι πολιτικές επιλογές του Ελληνα πρωθυπουργού θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις πιθανότητες της χώρας να μειώσει τους υψηλούς στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν τεθεί από τους πιστωτές της – ΕΕ και ΔΝΤ.

Κλείσιμο
Οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι ο σχετικά άπειρος Μητσοτάκης, που ήταν υπουργός τη διετία 2013-2015 – μπορεί να υπερεκτιμά τις ηγετικές του ικανότητες να αποτινάξει τη βαθιά γραφειοκρατία από τη χώρα και να πιέσει για μεταρρυθμίσεις.

Μέχρι στιγμής, οι αγορές έχουν δώσει στον κ. Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία ψήφο εμπιστοσύνης. Στςι 16 Ιουλίου η Ελλάδα εξέδωσε το πρώτο της 7ετές ομόλογο από το 2010. Η έκδοση που στόχευε στην άντληση 2,5 δισ. ευρώ υπερκαλύφθηκε άνετα, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν στα 13 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο υποχώρησε στο 1,9% Η Ελλάδα δανείζεται πλέον με ίδιο επιτόκιο με την Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης