Γεννηματά: Το πρώτο δείγμα γραφής από αυτή την κυβέρνηση είναι αρνητικό

gennimata_politiko_symboulio

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να πυροδοτήσει την ανάπτυξη και παράλληλα να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Για οριζόντιες φοροαπαλλαγές που θα μειώσουν τα έσοδα και στροφή 180 μοιρών στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατηγόρησε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πίσω και το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των υπερπλεονασμάτων. 

Η μεταφορά της σωφρονιστικής πολιτικής και της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει σε λογική αστυνομικού κράτους, προσέθεσε και δήλωσε ότι περιμένει την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση της Ιεαράς Συνόδου να υιοθετήσει ημέρα αγέννητου παιδιού!

Σημεία από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

Δευτερεύοντα ζητήματα παρουσιάζονται ως πρωτεύοντα, προκειμένου να καλυφθούν οι αδυναμίες αυτής της Κυβέρνησης. Το πρώτο δείγμα γραφής από αυτή την Κυβέρνηση είναι αρνητικό.

Είναι φανερό, όπως είπαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς αυτή η Κυβέρνηση έχει σκοπό να πυροδοτήσει την ανάπτυξη και παράλληλα να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος.

Όλο το σχέδιο αυτής της Κυβέρνησης στηρίζεται στις οριζόντιες φοροαπαλλαγές. Οριζόντιες φοροαπαλλαγές που δοκιμάστηκαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2006 χωρίς θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη. Αντίθετα ενισχύθηκαν τα κέρδη κάποιων, μειώθηκαν τα έσοδα και στη συνέχεια η οικονομία πήρε την κατηφόρα και είχαμε τις γνωστές συνέπειες που όλοι γνωρίζετε με τον εκτροχιασμό της και την είσοδό μας στην κρίση και στα Μνημόνια.

Το χειρότερο απ' όλα είναι πως ταυτόχρονα με την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με το «καλημέρα» η Κυβέρνηση εγκατέλειψε την προοπτική της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τον ρόλο του υπερταμείου.

Έσπευσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να δεσμευτεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας απέναντι στους εταίρους και δανειστές, πράγμα που σημαίνει ότι η θηλιά παραμένει στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας και άρα οι διαφοροποιήσεις στο περίφημο μίγμα πολιτικής, μπορεί να είναι πάρα πολύ μικρές, αναιμικές. Αυτό μας δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση, δηλαδή το δρόμο νέων περικοπών, νέας μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και προφανώς νέες περικοπές στο κοινωνικό κράτος.

Προκειμένου να τα καλύψουν όλα αυτά, δεδομένου ότι έχουν και αρκετή επικοινωνιακή υποστήριξη, δευτερεύοντα ζητήματα παρουσιάζονται ως πρωτεύοντα, προκειμένου να καλυφθούν τα βασικά προβλήματα και οι αδυναμίες αυτής της Κυβέρνησης.

Στις βασικές αδυναμίες και τα προβλήματα, προσθέτω το ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα των Σκοπίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και ενώ μας διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής πριν από λίγους μήνες ότι θα ασκήσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, διότι θεωρούσε ότι η Συμφωνία αυτή ήταν κακή και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, τώρα μας διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθεί και αυτή στο ακέραιο και ότι τελικά, όπως λένε οι Υπουργοί του, υπήρχαν θετικές προθέσεις και ο στόχος ήταν η σταθερότητα στην περιοχή.

Προσθέτω τη μεταφορά της σωφρονιστικής πολιτικής και της μεταναστευτικής πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που παραπέμπει σε λογική αστυνομικού κράτους. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι στην πραγματικότητα επιστρέφουμε σε λογικές συντηρητικές, συγκεντρωτικές και ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο έρχονται και τα νέα νομοσχέδια.

Μας γυρνά χρόνια πίσω η απόφαση της Ιεράς Συνόδου:

Υπενθυμίζω τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησαν ένα τρομερό πόλεμο εναντίον μου προσωπικά γιατί τόλμησα αυτό να το καυτηριάσω στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ακόμη όμως περιμένουμε να δούμε μια αντίδραση αυτής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, στην περίφημη ανακοίνωση – απόφαση της Ιεράς Συνόδου να καθιερώσει ημέρα του αγέννητου παιδιού.

Δεν ξέρω πόσα πολλά χρόνια πίσω θα επιστρέψουμε σε αντιλήψεις και λογικές, όμως μέχρι σήμερα η Γενική Γραμματεία Ισότητας δεν έχει αντιδράσει και δεν έχει βρει μια λέξη γι' αυτό το θέμα και έπρεπε απλά να πει ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την ελληνική κοινωνία. Σημειώνω εδώ ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε μια λέξη να πει για να καυτηριάσει την απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου.

Μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση, με στόχο να ενισχύσουμε την φωνή των πολιτών:

Η αντιπολίτευση που θα κάνουμε θα είναι μαχητική και προγραμματική, με στόχο να ενισχύσουμε την φωνή των εργαζομένων, των ανέργων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των νέων ανθρώπων, των γυναικών.

Και βέβαια υπεύθυνη αντιπολίτευση διότι εμείς δεν λέμε «Όχι σε όλα», αυτό το κάναμε και την προηγούμενη περίοδο απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Ό,τι θεωρούμε ότι είναι θετικό και προς όφελος του ελληνικού λαού, θα το υπερψηφίζουμε και βεβαίως είμαστε διατεθειμένοι πάντα να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα, τα εθνικά ζητήματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αν και όταν αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να την ξεκινήσει και βεβαίως για την ολοκλήρωση με προοδευτικό πρόσημο της συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στα περισσότερα άρθρα -όχι όλα, γιατί σε μερικά φρόντισε ο κ. Τσίπρας να λύσει τα χέρια του κ. Μητσοτάκη- για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης, απαιτούνται 180 βουλευτές και άρα έχουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις από εδώ και πέρα.

Έχουμε δική μας ταυτότητα: Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ούτε πιο κοντά στον έναν, ούτε πιο κοντά στον άλλο:

Ο πόλεμος που μας ασκήθηκε προεκλογικά συνεχίζεται και αυτό δείχνει πόσο πολύ φοβούνται τη δυναμική που μπορούμε να δημιουργήσουμε από δω και πέρα, που θα δοκιμάζεται ο ένας στην πράξη στις κυβερνητικές πολιτικές και ο άλλος θα απομακρύνεται από την εξουσία και κάθε μέρα θα έρχεται αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της πολιτικής που άσκησε όλα αυτά τα χρόνια. Επομένως έχει πολύ μεγάλη αξία η δική μας στάση, η δική μας θετική παρουσία ,η δική μας υπεράσπιση της αυτονομίας μας και το τέλος του ετεροπροσδιορισμού μας. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο αυτό, έχουμε ομόφωνες αποφάσεις, έχουμε κλείσει αυτά τα μέτωπα στο εσωτερικό μας, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ούτε πιο κοντά στον έναν, ούτε πιο κοντά στον άλλο, είμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό και το τεκμηριώνουμε αυτό καθημερινά, έχουμε δική μας ταυτότητα. Είμαστε η συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης, υπερασπιζόμαστε με υπερηφάνεια τα θετικά αυτής της διαδρομής, αλλά είμαστε ταυτόχρονα ένας νέος φορέας η σύγχρονη έκφραση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα .

Για το νομοσχέδιο περί «επιτελικού Κράτους»:

- Το νομοσχέδιο φέρει τον ψευδώνυμο τίτλο «Επιτελικό Κράτος». Στην πραγματικότητα, το δήθεν «επιτελικό» Κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται «Αυτοκρατορικό»: Η Κυβέρνηση επαναφέρει την «ενός ανδρός αρχή» ως κυρίαρχη λογική της διοίκησης. Αυταρχικές και συγκεντρωτικές αντιλήψεις, που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συστηματικά πολέμησαν, επανέρχονται πλέον ενδεδυμένες με τον μανδύα του επιτελικού κράτους.

- Η ΝΔ ορκίζεται στις αρχές της καλής νομοθέτησης, κι όμως παρέκαμψε χωρίς προσχήματα τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης!

- Δημιουργείται μία γιγαντιαία δημόσια υπηρεσία, η Προεδρία της Κυβέρνησης, υπαγόμενη απευθείας στον Πρωθυπουργό, με ισχυρές αρμοδιότητες συντονισμού και εποπτείας των δημόσιων πολιτικών και πολυάριθμο προσωπικό. Η δημιουργία μιας τέτοιας θηριώδους υπηρεσίας ενισχύει ακόμα περισσότερο το πρωθυπουργικο-κεντρικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, κάτι με το οποίο είμαστε εντελώς αντίθετοι.

- Το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα παράλληλο επίπεδο παρα-διοίκησης σε κάθε Υπουργείο με την ύπαρξη δύο κατηγοριών γραμματέων, Γενικών και Υπηρεσιακών. Η ΝΔ ξεπερνά ακόμα και τους πελατειακούς ελιγμούς του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση επέλεξε με αδιαφανή και κομματικά κριτήρια 52 γραμματείς, εγκαταλείποντας τις αξιοκρατικές διαδικασίες που πρώτο το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να εφαρμόσει το 2010.

- Η ΝΔ πλαισιώνει την Κυβέρνηση με ένα «στρατό» μετακλητών. Αποδεικνύονται «φούσκα» όσα υποστηρίζει για μείωση των μετακλητών, καθώς ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του κρατάνε το δικαίωμα να τους αυξάνουν κατά βούληση με δικές τους αποφάσεις.

- Το νομοσχέδιο έχει φυσικά και θετικές διατάξεις (ασυμβίβαστα και κωλύματα, Αρχή Διαφάνειας) αλλά χάνονται μέσα στο γενικότερο προβληματικό πλαίσιο.

- Εν τέλει, για μας, ένα επιτελικό κράτος θα σήμαινε εξορθολογισμό της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και μεταφορά των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση έτσι ώστε η κεντρική διοίκηση να είναι ένα ευέλικτο και λιτό κράτος-στρατηγείο για την ανάπτυξη.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο:

Το πολυθρύλητο φορολογικό νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη κατέληξε μια αναιμική ρύθμιση δύο θεμάτων. Ενώ προεκλογικά έταζε φορολογικό μίγμα ανάπτυξης φαίνεται ότι χτύπησε από την πρώτη εβδομάδα στον τοίχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Έτσι κατέθεσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των ρυθμίσεων των δόσεων για να διασκεδάσει πρόσκαιρα το πάνδημο αίτημα μείωσης των φορολογικών βαρών που μας φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Είναι προφανές ότι η θηλειά του πρωτογενούς πλεονάσματος δε θα επιτρέψει να εφαρμοστεί ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στοχευμένων φορο-ελαφρύνσεων που θα ενθαρρύνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις και την ανακούφιση των λαϊκών εισοδημάτων. Ήδη τα 200 εκ. ευρώ που κοστίζει η μείωση του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το ΓΛΚ προκαλούν ανασφάλεια για την επίτευξη του τερατώδους δημοσιονομικού στόχου που κληροδότησε ο κ. Τσίπρας. Εμείς θα υπερψηφίσουμε τις ρυθμίσεις αυτές παρόλο που η Κυβέρνηση δεν απαντά ξεκάθαρα αν βρήκε επαρκή δημοσιονομικό χώρο για αυτό. Αλλά θα επαναλάβουμε την πάγια θέση ότι το 3,5% είναι μια αλυσίδα που θα μας κρατάει καθηλωμένους έως το 2022. Ή ο κ . Μητσοτάκης θα έρθει στη δικιά μας γραμμή και θα επιδιώξει πολιτική συναίνεση για την επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων ή θα γίνει ένας ακόμα διαχειριστής του υπερπλεονάσματος ακολουθώντας τη θλιβερή μοίρα του κ. Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

GEORGE

Όσοι φωνάζουν της Ν.Δ ,εναντίον της κάνουν λάθος ,γιατί με την στάση προεκλογικά σας έδωσε την νίκη ,βέβαια δεν υπολόγιζε σ' αυτοδυναμία του Κούλη ,πίστευε ότι θα συγκυβερνούσε .Τώρα όμως βλέπει το κόμμα να την εξοστρακίζει και ωρύεται .Αργά όμως Φώφη μου και η μετάνοια ακόμα ποιο μακριά.

Μ.Γ.

Kαλε κυρια Φωφω μου , μονη σας βγαλατε αυτο το συμπερασμα ή σας το ειπανε στο κομμωτηριο ??...

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Αν αυτό λέγεται αντιπολίτευση κυρία μου, τότε θα βλέπετε το τρένο της εξουσίας να περνά με ηλεκτρονική ταχύτητα και εσείς θα χάσκετε ενεοί, εμβρόντητοι. Κουκιά τρώτε, κουκιά μαρτυράτε. Κρίμα...ένας τσιπροπινόκιο αρχιψευταράς να σας έχει βραχυκυκλώσει. Ξανά κρίμα. Η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και δεν θα περιμένει να απεμπλακείτε από τις ιδεοληπτικές σας αγκυλώσεις. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και έχει κυλήσει άφθονο νερό στο αυλάκι του συνθήματος "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά"του αείμνηστου Ανδρέα. Τώρα βρισκόμαστε στον αστερισμό του συνθήματος " Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ιδεοληπτική αριστερά". Κάνετε τις σωστές πολιτικές κινήσεις και αφήστε τους τσιπροτάχαμου αριστερούς και εκκολαπτόμενους σοσιαλδημοκράτες ( η κωλοτούμπα πάει σύννεφο) να βράζουν στο ζουμί τους...Έχετε τα κότσια;

!!!!!!!!!!

Το καλό Φώφη μου είναι ότι δεν σ έχει κανένας ανάγκη!!! Γι αυτό δώσαμε αυτοδυναμία στον Κυριάκο, για να μην εξαρτάται από ανόητους ηλίθιους, βλαμμένους και τεμπέληδες.....άη καλιά.....

Καταλαβαίνει κανείς πόσο για κλάματα είσαι...

Όταν μέχρι και το αλ6 δεν έχει τολμήσει να σηκώσει κεφάλι, αλλά εσύ επιμένεις ότι υπάρχουν αρνητικά σε αυτή την κυβέρνηση

Τρικυμία εν κρανίω Φωφώ

Αν αυτή η κυβέρνηση δεν έχει όραμα και σχέδιο ήθελα και να ήξερα ποια άλλη μπορεί να είχε στο παρελθόν .Απλα εχετε ζαλιστεί όλοι σας από τον ταχύτατο ολετηρα Κυριακο με την επιβολή άμεσης δημιουργία οράματος για δυνατή σύγχρονη ελεύθερη Ελλάδα με τον πολύ μεθοδικο και λεπτομερή σχεδιασμό της κυβερνητικής δράσης ,τις επιλογές πολύ αξιόλογων προσώπων.Μεσα σε λίγες ημέρες κέρδισε όλους τους Έλληνες και θαυμάστηκε από τους ευρωπαίους αξιωματούχους όχι ως ισότιμος τους αλλά μάλλον ως καλύτερος .Κριμα Φωφώ πάει το κιναλ το καταντάς σιγά σιγά κομματίδιο

Μίαν ώβασσον

Και επεκεί κακαντσον δεξιε.ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΚΑΡΙΖΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Μ.ΠΑΣΟΚ

Nikos

Φώφη άσε τη κυβέρνηση και κοίτα το κόμμα σου.Σε πληροφορώ ότι πάτε κατά διαόλου(συγνώμη για το θάρρος-θράσος,αλλά στο λέω ωμά μπας και συνέλθετε έστω και τη τελευταία στιγμή...)

μλκσμνα-ζα

Αρκεί που εσύ συνταξιούχα φωφάρα από τα 40 σου έχεις άποψη πως θα ανασυγκροτήσεις το πατσοκ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΦΩΦΗ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΕΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.ΣΤΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΓΔ

Πας ολοταχώς για το 3% κυρία μου. Με τα τσιτάτα του 1990 προκοπή δεν θα δεις.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΕΙ ΤΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΦΛΕΒΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης