Κουμουτσάκος: Oι παράνομοι μετανάστες θα αντιμετωπίσουν ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών

Κουμουτσάκος: Oι παράνομοι μετανάστες θα αντιμετωπίσουν ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών

Ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά 30% τον τελευταίο μήνα

koumoutsakos
Νέο πλαίσιο παροχής ασύλου που θα επιταχύνει την διαδικασία και θα περιλαμβάνει «ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών» για όσους έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα προανήγγειλε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική επισήμανε ότι τον τελευταίο μήνα παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά 30%. «Από τις 20 Ιουνίου εως 20 Ιουλίου σε Λέσβο – Χίο – Σάμο είχαμε 3.200 αφίξεις.

Η ίδια αυξητική τάση εντοπίζεται σε όλο το μέτωπο της χώρας. Δεν αντιμετωπίζουμε την δραματική κατάσταση του 2015 – 2016 ωστόσο η κρισιμότητα παραμένει» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος για να προσθέσει ότι το υπουργείο του προωθεί «αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για την παροχή ασύλου για την επιτάχυνση της διαδικασία ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να το γνωρίζουν άμεσα και όσοι έχουν εισέλθει παρανόμως να αντιμετωπίζουν ένα ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών». Παράλληλα προανήγγειλε νέο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στην Σάμο ώστε να καταργηθεί το υπάρχον που λειτουργεί στον αστικό ιστό της πόλης ενώ μίλησε για προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας στις δομές της ενδοχώρας.

Η τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου προκάλεσε την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου που σχολίασε: «Μιλήσατε για την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά δεν είπατε τίποτα για την τακτική των χωρών του Βίζεγκραντ και για την συνολική πολιτική της ΕΕ».

Ανταπαντώντας ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε: «Οι χώρες του Βίζεγκραντ οδηγήθηκαν σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική από την πολιτική του «μπαίνουν, λιάζονται, φεύγουν. Αυτό οδήγησε τους ευρωπαίους να σφραγίσουν τους διαδρόμους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης