Βουλή: Ολοκληρώθηκε για την Κυριακή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Βουλή: Ολοκληρώθηκε για την Κυριακή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί την Τρίτη

Βουλή: Ολοκληρώθηκε για την Κυριακή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης
Με τις τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε την Κυριακή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 



Ο κ. Βορίδης στην αρχή της ομιλία του τοποθετήθηκε για την Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι η ΝΔ την θεωρεί κατάπτυστη ωστόσο υπογράμμισε πως «προεκλογικά πιεζόμασταν από πολίτες γιατί άκουγαν λαϊκές φωνές που ζητούσαν δεσμευτούμε ότι θα καταργήσουμε τη συμφωνία λέγαμε ότι αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει. Το λέγαμε καθαρά προεκλογικά. Είχαμε πει υπάρχουν δυσμενέστατες συνέπειες από Συμφωνία που δεν μπορούμε καταργήσουμε». Αναφορικά με την απόπειρα της αντιπολίτευσης να δείξει ότι η στάση της ΝΔ είναι ασυνεπής ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα ανέφερε «έχετε με θράσος να μας εγκαλείτε σήμερα για ασυνέπεια; Είχαμε πει καθαρά προεκλογικά ότι θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες αυτής Συμφωνίας συνδέοντας την πορεία των Σκοπίων στην Ευρώπη με την άμβλυνση αυτών των συνεπειών».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενος να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε το παραμικρό. «Σαν ενόχλησε που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την μείωση του ΕΝΦΙΑ. Δεν σας άρεσε η μείωση που είπαμε. Ετοιμαστείτε να ψηφίζετε ένα – ένα τα μέτρα που θα φέρνουμε» ανέφερε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την ατζέντα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Παράλληλα είπε ότι θα αξιοποιηθεί το σύστημα ιδιωτικών ασφαλίσεων προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή αγροτικών αποζημιώσεων.

Κόντρα Βορίδη – Βελόπουλου - Σκουρλέτη

Την διάθεσή του να ασκήσει κριτική από τα δεξιά στην ΝΔ έδειξε ο πρόεδρος της Ελληνικ΄ςη Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σπεύδοντας να επιτεθεί στον κ. Βορίδη για την Συμφωνία των Πρεσπών. Με παρέμβασή σχολίασε «άλλα έλεγε ο κ. Βορίδης όταν ήμασταν μαζί για ¨την Μακεδονία. Θα υπογράψετε την Προανακριτική για τον κ. Κοτζιά εσείς προσωπικά κ. Βορίδη αφού αγαπάτε τη Μακεδονία; Δεν ζητάς ανοχή σε μια επαίσχυντη Συμφωνία. Την αλλάζεις. Άρα ή θα την αλλάξετε ή θα πάτε σπίτι σας. Δεν είναι καλό να αλλάζεις άποψη και να κάνεις κωλοτούμπα».

«Όχι σε εμένα αυτά» αντέδρασε ο κ. Βορίδης για αν εξηγήσει «εγώ καταψήφισα τη Συμφωνία κ. Βελόπουλε. Το ίδιο έκανε και η ΝΔ. Κι επειδή ξέρω καλά νομικά ξέρω τι σημαίνει και η εσχάτη προδοσία. Όχι σε εμένα αυτά λοιπόν να ξαναδιαβάσετε. Η στάση ΝΔ για Συμφωνία ήταν ξεκάθαρη από την αρχή έως το τέλος. Εσείς ζητάγατε την ακύρωση και πήρατε 3%. Εμείς λέγαμε ότι η ακύρωση έτσι όπως μας έχουν δεσμεύσει θα επιφέρει χειρότερες συνέπειες, άρα θα προσπαθήσουμε να τις αμβλύνουμε – στα όρια των πολιτικών μας δυνατοτήτων για ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. – αυτή στάση ψηφίστηκε από το λαό».

Στην κόντρα έσπευσε να συμμετάσχει και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας «εσείς κ. Βορίδη μιλούσατε για προδοσία και ανοίξατε το δρόμο σε πατριδοκάπηλα κηρύγματα. Δεν είναι περίεργο να σας κουνάει ο κ. Βελόπουλος το δάχτυλο για την Συμφωνία των Πρεσπών γιατί όταν τη συζητάγαμε η μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών σας μιλούσαν για προδοσία».

Σπ. Λιβάνιος: δικαίωμα ψήφου σε έλληνες εξωτερικού – διαφάνεια στα οικονομικά κομμάτων

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Σπύρος Λιβάνιος αναπτύσσοντας το προγραμματικό πλάνο του υπουργείου ανέφερε πως στις κεντρικές δράσεις περιλαμβάνονται:

- Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Ο πολίτης θα πάψει να είναι ο κλητήρας του κράτους. Οι δημόσιες υπηρεσίες θα διακινούν ηλεκτρονικά κάθε έγγραφο.

- Πάταξη γραφειοκρατίας στην οποία κρύβεται η διαφθορά

- Ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ Κράτους – Περιφερειών – Δήμων με μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.

- Δικαίωμα ψήφου στους έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

- Νέος νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων για ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας

- Εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τους όρους και τις προϋποθέσεις της προεκλογικής περιόδου για να προσαρμοστεί με τις σύγχρονες τεχνολογίες


Αντιπαράθεση της Σοφίας Βούλτεψη με Νίκο Βούτση και Κ. Βελόπουλο

Σε «δύο σύγχρονους προπαγανδιστικούς μύθους που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες» αναφέρθηκε στη ομιλία της στη Βουλή η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθήνας της ΝΔ. Είπε ότι ο πρώτος αφορά στο ότι «ο πρωθυπουργός πήρε στην αρμοδιότητά του την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και την ΓΓΕΕ» ενώ «υπήρξε μάλιστα και δυσφημιστική ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν».

Η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι «οι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού απορρέουν από τον Κώδικα νομοθεσίας για τη κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» και ότι «ο πρωθυπουργός παίρνει τις αρμοδιότητές του από τον λαό που τον ψηφίζει». «Ο πρωθυπουργός έχει αρμοδιότητα για όλο τον δημόσιο τομέα, η ΕΡΤ είναι δημόσια επιχείρηση, το ΑΠΕ Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου με έναν μόνο μέτοχο, το Δημόσιο, για την ΓΓΕΕ δεν συζητάμε, ποιός θα θέλατε να έχει την εποπτεία για την τήρηση των νόμων, όχι για έλεγχο περιεχομένου όπως γινόταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης ακόμα και με προσωπικές προγραφές μέσα στην ΕΡΤ» είπε, απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση.

«Ας μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας όταν με ΦΕΚ ανέθετε στον κ. Παππά τη Γενική Γραμματεία και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση από πού είχε πάρει αρμοδιότητα; Ας μας απαντήσει η κ. Γεννηματά όταν ο κ. Παπανδρέου ανέθετε στον κ. Ραγκούση τη Γραμματεία και το ΑΠΕ και στον κ. Χυτήρη την ΕΡΤ πού είχε βρει την αρμοδιότητα» είπε η κ. Βούλτεψη σημειώνοντας ότι η αρμοδιότητα των δύο πρώην πρωθυπουργών απέρρεε από την ψήφο του λαού και τους νόμους. Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «καταργήσει το ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του οποίου με νόμο είχε πάρει ο κ. Παππάς».

Ως δεύτερο «προπαγανδιστικό μύθο» ανέφερε την «επιλογή και τον διορισμό των γενικών γραμματέων» για τους οποίος εγκαλούν την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Υπό μορφή ρητορικού ερωτήματος, η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι το 2015 «ο κ. Τσίπρας είχε μοιράσει με τον συνεταίρο του κ. Καμμένο τις Γραμματείες και είχε διορίσει όλους τους αποτυχόντες βουλευτές των δύο κομμάτων, ενώ ο ίδιος ο κ. Βούτσης ως υπουργός Εσωτερικών είχε πει ότι αυτό ήταν αναγκαίο προκειμένου οι γενικοί γραμματείς να εφαρμόσουν τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι με παρέμβαση της «Τρόϊκας» ψηφίστηκε ο νόμος του 2016, «καταστρατηγήθηκε αγρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ με φωτογραφικές διατάξεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, η Τρόικα παρενέβη εκ νέου, απορρίφθηκαν 33 από τους 69 ως ακατάλληλοι και τρία χρόνια μετά είχε διοριστεί μόνο ένας». Σημείωσε επίσης ότι και με τη διαδικασία του «opengov» επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, «είχαν διοριστεί μόνο κομματικά στελέχη» και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

«Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε άμεσα να διορίσει Γενικούς Γραμματείς για να πιάσουν δουλειά, όλοι θα κριθούν επί του πεδίου και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση που θα εργάζεται και δεν θα σέρνεται επί μήνες».

Μετά την ομιλία τής κ. Βούλτεψη, πήρε τον λόγο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε: «Το θέμα των Γενικών Γραμματέων συνομολογήθηκε στην τρίτη δανειακή σύμβαση από πλευράς των θεσμών. Μέχρι τότε, το εξάμηνο που ήμουν υπουργός Εσωτερικών, τα πράγματα πήγαιναν όπως πήγαιναν».

«Αυτό που μπορούσα τότε να κάνω σε σχέση με τους Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων που ήταν κομματικά στελέχη κατά παράδοση το έκανα και είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη καθώς μπήκαν κατά νόμο οι αρχαιότεροι γενικοί διευθυντές μέχρι μετά από έναν χρόνο μέσω ΑΣΕΠ μπήκαν Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων έξω από τις κομματικές επιλογές» είπε ο Ν. Βούτσης τονίζοντας ότι «αυτό ήταν μεγάλη τομή και θα είχε ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα αν δεν διεξάγονταν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015».

Στην αρχή της ομιλίας της η κ. Βούλτεψη απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλο, είπε ότι «ο λαός έχει το ένστικτο να ξεχωρίζει τον πραγματικό πατριωτισμό από την πατριδοκαπηλεία».

Απαντώντας αργότερα ο Κ. Βελόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «υπουργός της ΝΔ είπε πως αν στις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το πολιτικό δικαίωμα να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν κερδίσει η ΝΔ θα έχει το πολιτικό δικαίωμα να την ακυρώσει».

«Ας αφήσουμε τα ψέματα και τις ετικέτες, εγώ δεν επιτρέπω σε κανένα να αποκαλεί την Ελληνική Λύση όπως θέλει αυτός» κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Βελόπουλος.


Γιάννης Δραγασάκης: Δέσμια του παρελθόντος της η ΝΔ


«Προφανώς δεν έχουμε αυταπάτες. Ούτε ο λαός έχει αυταπάτες. Ξέρουμε ότι η ΝΔ είναι δέσμια του παρελθόντος της, είναι δέσμια των ταξικών προτιμήσεων και επιλογών της, είναι δέσμια των ιδεολογικών νεοφιλελεύθερων παρωπίδων της», ανέφερε, μιλώντας στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν θα ασκεί αδιάλειπτα αντιπολίτευση σε εκείνα που τον χωρίζουν από την κυβέρνηση αλλά και, όπου είναι αναγκαίο και εφικτό, θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα συνεργασίας και συναίνεσης, υπό τη στοιχειώδη προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί το έργο που της παραδόθηκε.



Η ανάπτυξη 4%

«Άκουσα με προσοχή την προγραμματική ομιλία του κ. πρωθυπουργού και διαπίστωσα ότι δεν είχε ούτε μια λέξη να πει, για αυτό που αποτελούσε τον πυρήνα του εκλογικού του, προγράμματος, δηλαδή τη μείωση των πλεονασμάτων και την επίτευξη ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης 4%. Δεν ξέρω αν είναι παράλειψη, αλλά είναι σημαντικό στοιχείο, διότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το είχε συνδέσει με τον στόχο της ανάπτυξης 4%, τις συντάξεις, τα εισοδήματα και τους μισθούς. Η αναφορά σε αυτό τον ρυθμό ανάπτυξης δεν είχε καμία βάση, ήταν ένα προεκλογικό τέχνασμα, ήταν μια καθόλου αθώα απάτη», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.



Οι επενδύσεις

Αναφερόμενος στην πολιτική για την προσέλκυση επενδύσεων, ο κ. Δραγασάκης είπε πως όσο και αν ψάξει ο νέος υπουργός δεν θα βρει στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης λιμνάζουσες επενδύσεις, ούτε θα βρει μαγικές συνταγές που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε και δεν χρησιμοποίησε. «Αντιθέτως, θα βρει στο υπουργείο πολιτικές και σχέδια νόμου τα οποία, εφόσον τα προχωρήσει, μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη και μάλιστα να τη στρέψει σε κατευθύνσεις εξωστρέφειας, βιωσιμότητας και δικαιοσύνης», είπε ο κ. Δραγασάκης και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει:

• την ψήφιση νομοσχεδίων που είναι έτοιμα αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόλαβε να ψηφίσει, δηλαδή την αναβάθμιση του ΓΕΜΗ, τις μικροπιστώσεις, για πολυετείς προϋπολογισμούς για τις δημόσιες επενδύσεις, για τα πολυετή αναπτυξιακά προγράμματα,

• την υλοποίηση ψηφισμένων νόμων, που έχει ψηφίσει και η ΝΔ, δηλαδή, την υλοποίηση των διαδικασιών για τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τη λειτουργία των επενδυτικών ταμείων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον αγροτικό κόσμο. Τη δομή για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τα επιμελητήρια,

• τον σχεδιασμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027,

• την αναπτυξιακή στρατηγική που «δεν είναι κομματικό αλλά συλλογικό επίτευγμα για τη χώρα που, μετά από δεκαετίες άναρχης και άνισης ανάπτυξης, έχει σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της Ελλάδας, που έχει και τη συγκατάθεση των ευρωπαϊκών θεσμών». «Μην κάνετε το λάθος να την εγκαταλείψετε, επικαιροποιήστε τη», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.


Αχτσιόγλου: Θα είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που θα υποβιβάσει δικαιώματα εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων


«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πει με καθαρότητα το σχέδιό της για το ασφαλιστικό σύστημα», ανέφερε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Υπάρχει εικόνα τεράστιας και γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας που δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Θα βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη, σε κάθε ενέργεια η οποία θα υποβιβάσει τα δικαιώματα και το εισόδημα εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων».

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΣΕΠΕ. «Στις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης συγκαταλέγεται η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, από Ειδική Γραμματεία σε μια απλή Διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας. Είναι μια κίνηση με σαφές ιδεολογικό πρόσημο, είναι μια κίνηση που υποβαθμίζει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, σε μια γραφειοκρατική δομή εντός του υπουργείου, που καταργεί την αυτοτέλειά του, που δεν επιτρέπει στο ελεγκτικό αυτό Σώμα να κάνει τον σχεδιασμό του και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεών του. Είναι μια κίνηση που δίνει ένα σαφές μήνυμα για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδίδεται σε μια διασπορά ψευδών ειδήσεων που όλες σκοπεύουν στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. «Ο νέος υπουργός λέει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι 400.000. Τα ίδια τα ταμεία τον διαψεύδουν και στα στοιχεία που δίνουν, στα τέλη Ιουνίου, λένε ότι οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι 100.000 και μάλιστα λένε ότι είναι μειωμένες 71% από αυτές που είχαν παραδοθεί αρχές του 2015, αυτές δηλαδή που είχε παραδώσει τότε ο κ. Βρούτσης», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στις συντάξεις χηρείας. «Ο αρμόδιος υπουργός δεν προστάτευσε ούτε τον πρωθυπουργό του και τον έβαλε να πει, ως εξαγγελία, την αύξηση των συντάξεων χηρείας, ενώ είναι γνωστό -γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου- ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας και άλλες θετικές ρυθμίσεις έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν γνωστό από τότε ότι για να πληρωθούν αυτές οι αυξήσεις, θα έπρεπε να φτιαχτεί ένα μηχανογραφικό σύστημα και είχε προδιαγραφεί ότι θα καταβληθούν αυτές οι αυξήσεις τέλος Ιουλίου», είπε η κ. Αχτσιόγλου και κατέθεσε στοιχεία ότι αυτές οι συντάξεις είναι 57.000 σήμερα.

Ιδίως για το σχέδιο της νέας κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το παρουσιάσει με καθαρότητα. «Έχουμε καλέσει την κυβέρνηση, πάρα πολλές φορές, να εξηγήσει και να παρουσιάσει με καθαρότητα αυτό το σχέδιό της. Γιατί δεν λέει; Γιατί δεν εξηγεί; Γιατί δεν λέει στους ελεύθερους επαγγελματίες πώς θα πληρώνουν εισφορές; Θα πληρώνουν στη βάση του πραγματικού τους εισοδήματος; Όπως κάναμε εμείς και έτσι 9 στους 10 εξ αυτών πλήρωναν 200 ευρώ τον μήνα; Θα πληρώνουν στη βάση του παλαιού συστήματος; Των κλάσεων; Δεν δικαιούνται οι πολίτες να γνωρίζουν αυτά τα δεδομένα;», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενώ μιλάει για φοροελαφρύνσεις και τήρηση των στόχων των πλεονασμάτων δεν εξηγεί πού θα βρει 1,8 δισ., το 2020, για να κάνει τις φοροελαφρύνσεις της. «Είναι τυχαίο που την ίδια στιγμή η αρμόδια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λέει ότι θα εξορθολογίσει τα κοινωνικά επιδόματα; Τι ακριβώς προτίθεται να κάνει με αυτά; οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τι θα κοπεί», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Αντιπαράθεση της Σοφίας Βούλτεψη με Βούτση και Βελόπουλο «Αυτό που μπορούσα τότε να κάνω σε σχέση με τους Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων που ήταν κομματικά στελέχη κατά παράδοση το έκανα και είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη καθώς μπήκαν κατά νόμο οι αρχαιότεροι γενικοί διευθυντές μέχρι μετά από έναν χρόνο μέσω ΑΣΕΠ μπήκαν Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων έξω από τις κομματικές επιλογές» είπε ο Ν. Βούτσης τονίζοντας ότι «αυτό ήταν μεγάλη τομή και θα είχε ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα αν δεν διεξάγονταν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης