Πενθήμερη διάσκεψη από τον ΓΓ του ΟΗΕ ζητά ο Ακιντζί

Πενθήμερη διάσκεψη από τον ΓΓ του ΟΗΕ ζητά ο Ακιντζί

Στην επιστολή του ζητά διασαφήνιση της διαδικασίας για συνολική λύση στο Κυπριακό

akinci__1_
Την προσωπική του εμπλοκή για πενταμερή άτυπη συνάντηση το συντομότερο δυνατόν για διασαφήνιση της διαδικασίας για συνολική λύση στο Κυπριακό, ζητά από τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στην επιστολή του προς τον Γκουτέρες, ημερομηνίας 10 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΚ επικαλούμενο πηγές, στην επιστολή του, ο κ. Ακιντζί υπενθυμίζει την θετική συμβολή της τουρκοκυπριακής πλευράς στην διαδικασία του ΟΗΕ και ζητά την άτυπη αυτή συνάντηση για να εκλείψει το «θoλό τοπίο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ελληνοκύπριου ηγέτη».

Αφού αναφέρει ότι οι εντάσεις στην περιοχή επιβάλλουν ακόμη περισσότερο την εξεύρεση λύσης, γράφει ότι σε αυτό το κρίσιμο στάδιο ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να εργαστούμε με ειλικρίνεια προς αυτό το σκοπό.

Υποστηρίζει ότι υπήρξε σύγχυση κατά πόσον υπάρχει πραγματική βούληση από την ελληνοκυπριακή πλευρά για συνολική διευθέτηση αφού η ελληνοκυπριακή ηγεσία έδινε διαφορετικά μηνύματα για τη βάση της λύσης σε διαφορετικούς συνομιλητές σε διαφορετικούς χώρους, χρόνους, όπως ισχυρίζεται.

Αναφέρει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν όλοι συμφωνούν σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση της πολιτικής ισότητας.

Καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ να συγκαλέσει πενταμερή άτυπη συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να επιβεβαιωθεί εάν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν τον ίδιο στόχο. Προτείνει στην συνάντηση αυτή να υπάρχει και εκπροσώπηση και από την ΕΕ, όπως έγινε στο παρελθόν.

Κλείσιμο
Προσθέτει ότι σε περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί, πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία συνομιλιών υπό την ηγεσία του ΓΓ του ΟΗΕ με ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και επικεντρωμένη στη λύση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης