Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής

Ο κ. Τασούλας αναμένεται να λάβει τουλάχιστον 244 ψήφους - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εκλεγεί με 235 ψήφους και με 181 ο Νίκος Βούτσης

tasoulas
Με ευρύτατη πλειοψηφία – ρεκόρ αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Τασούλα για την θέση του Προέδρου της Βουλής μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον βουλευτή Ιωαννίνων με την ΝΔ για το ανώτατο κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Υπο αυτά τα δεδομένα ο κ. Τασούλας αναμένεται να λάβει στην ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης τουλάχιστον 244 θετικές ψήφους από τις ΚΟ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και να τις ανεβάσει στις 266 με την πιθανή στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία στην αντίστοιχη ψηφοφορία τον Φεβρουάριο του 2015 (σ.σ. εκλογές Ιανουαρίου 2015) έλαβε 235 θετικές ψήφους καθώς είχε στηριχθεί  και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το επώδυνο πρώτο εξάμηνο του 2015 από τις κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε την αντιπολίτευση να κρατήσει άλλη στάση στην εκλογή προεδρείου τον Οκτώβριο του 2015. Ο προτεινόμενος από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης εξελέγη πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους καθώς εκτός από τους βουλευτές του κόμματός του τον στήριξαν οι ΚΟ των ΑΝΕΛ, της Ενωσης Κεντρώων και 18 από διάφορα άλλα κόμματα.  

Να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως θα υπερψηφίσει τον Κωνσταντίνο Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής.  Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας συσχέτισε την απόφαση αυτή με το ότι ορισμένοι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν τον Δ. Παπαδημούλη. «Διάβασα αυτές τις μέρες για το καβγά που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ επειδή λέει κάποιοι ευρωβουλευτές τους, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μειμαράκης, τόλμησε να ψηφίσει τον Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου. Αυτή είναι η κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας που ενορχηστρώνεται από έναν σκληρό και ακραίο πυρήνα στο εσωτερικό της ΝΔ και φυσικά από μιντιακά συγκροτήματα. Εμείς δε θα ακολουθήσουμε αυτή την ανόητη τακτική», είπε και συνέχισε:

«Θα ψηφίσουμε αύριο για Πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού. Γιατί επαναλαμβάνω δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης