ΚΙΝΑΛ: Μέτρα - ασπιρίνες οι ανακοινώσεις Μαξίμου για Μεταναστευτικό

kinal-1

«Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για αποφάσεις, ενέργειες, αποτελέσματα και όχι μόνο για εξαγγελίες-ευχολόγια» τόνισε το ΚΙΝΑΛ

Κριτική άσκησε και πάλι το Κίνημα Αλλαγής στο Μαξίμου. Επέκρινε, αυτή τη φορά, τις προτεραιότητες που ανήγγειλε η κυβέρνηση για το Μεταστευτικό, κάνοντας λόγο για μέτρα - «ασπιρίνες» τα οποία δεν θα συμβάλλουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ επισήμανε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι λάθος να εμπλέκεται στην ανάληψη αρμοδιοτήτων σχετικά με τους μετανάστες.

«Οι σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Μεταναστευτικό δεν περιέχουν παρά μόνο οριακές αλλαγές- ασπιρίνες, στις πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα. Για αυτό εξ’ άλλου και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα βρήκε όλα “εν τάξει” στη Μόρια», σχολίασε το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λέσβο.

«Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για αποφάσεις, ενέργειες, αποτελέσματα και όχι μόνο για εξαγγελίες-ευχολόγια. Και ειδικά για το Μεταναστευτικό αποτελεί λάθος η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα όσον αφορά το μεταναστευτικόιεραρχήθηκαν στη συνάντηση που είχε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη σύσκεψη, στη συνέχεια με την παρουσία και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργου Κουμουτσάκου και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για το μεταναστευτικό:

«Οι σημερινές Κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Μεταναστευτικό δεν περιέχουν παρά μόνο οριακές αλλαγές- ασπιρίνες, στις πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα.

Για αυτό εξ’ άλλου και ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα βρήκε όλα «εν τάξει» στην Μόρια.

Συγκεκριμένα:

Η αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών παραπέμπεται στο αβέβαιο μέλλον.

Δεν υπάρχει κριτική αποτίμηση των προβλημάτων από την συμφωνία «Ε.Ε. – Τουρκίας», αλλά επιμένει η Κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή της.

Είναι αναγκαίο επίσης να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην φύλαξη των συνόρων μας, με την συμβολή της Ε.Ε.

Είναι θετική η δέσμευση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις δράσεις κοινωνικής ένταξής τους.

Τέλος «ξεχνά» η Κυβέρνηση ότι βασικός εθνικός στόχος για την διαχείριση του προσφυγικού, είναι η αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., στο θέμα του προσφυγικού.

Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για αποφάσεις, ενέργειες, αποτελέσματα και όχι μόνο για εξαγγελίες-ευχολόγια. Και ειδικά για το Μεταναστευτικό αποτελεί λάθος η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Γιατί η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά και ειδικών πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών, είναι θέμα δικαιωμάτων και εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Νίκη

Δώστε λοιπόν λίγα απο τα κλεμμένα, πρέπει να φάνε και οι πρόσφυγες. Εσείς ίσως περιμένετε τις μπίζνες με το φαγητό των πεινασμένων, αυτό που έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και το σύστημα των ΜΚΟ. Έξω λαμόγια, μας φάγατε εμάς τους φορολογούμενους, παρόλα αυτά νηστικοί και άθλιοι παραμένουν οι προσφύγει.

Το διάβασα στο φλυτζανι.

Κιναλ; χαχαχα. Λοιπόν, έχουμε και γράφουμε.Ο σύριζα θα γίνει Πασοκ. Το κιναλ θα μεταμορφωθεί σε σύριζα του 5%!Οι πιο έξυπνοι θα τη κάνουν προς Ν. Δ μεριά,,,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης