Χωρίς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ η σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια

Χωρίς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ η σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, ο οποίος φέρεται να την υπέβαλε - Την πόρτα της εξόδου δείχνει ο νέος υπουργός και στους άλλους τέσσερις αντιστρατήγους, που δεν μετείχαν στη σύσκεψη

4523472
Χωρίς τον αρχηγό και τους άλλους τέσσερις αντιστρατήγους της Αστυνομίας έγινε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το γεγονός ότι μετείχαν στη σύσκεψη για την ασφάλεια όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί από ολόκληρη την Αττική και από τις ειδικές υπηρεσίες, αλλά όχι η φυσική ηγεσία του Σώματος, δείχνει ότι στο σχεδιασμό του κ .Χρυσοχοΐδη δεν περιλαμβάνονται τόσο ο αρχηγός  Αριστείδης Ανδρικόπουλος, όσο και οι άλλοι τέσσερις αντιστράτηγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, η παρουσία του οποίου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευρωεκλογών είχε προκαλέσει σάλο. Ο κ. Ανδρικόπουλος κατά τις ίδιες πληροφορίες την υπέβαλε στον υπουργό. 

Σημειώνεται ότι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η δεύτερη σύσκεψη σήμερα, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που έθεσε ως στόχο να ανακοινώσει τη νέα αντεγκληματική πολιτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στις 22 Ιουλίου και να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή.
Η πρώτη σύσκεψη αφορούσε τον αντιπυρικό σχεδιασμό και έχει στόχο να αποκτήσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου σαφή και πλήρη εικόνα για τον έως σήμερα σχεδιασμό, τα διαθέσιμα μέσα και το δυναμικό προκειμένου να γίνουν άμεσα οι οποίες αλλαγές ή διορθώσεις κριθούν αναγκαίες, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο και τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά πιεστικά.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να γίνει άμεσα, εντός των προσεχών ημερών, χαρτογράφηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας, με στόχο να διαπιστωθεί από ποιες υπηρεσίες μπορεί να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο, από τα γραφεία. Η νέα αντεγκληματική πολιτική θα ανακοινωθεί θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 του μήνα.

Σημειώνεται ότι το παρών στη σημερινή τελετή ανάληψης των καθηκόντων του κ.Χρυσοχοϊδη έδωσε και ο κ.Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, με κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Στους διαδρόμους της Κατεχάκη λέγεται ότι ο κ.Νασιάκος θα αναλάβει ρόλο άτυπου συμβούλου του κ.Χρυσοχοϊδη.

Γεροβασίλη: Ζητήθηκε η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ - Ρεβανσισμός της νέας Δεξιάς

Κλείσιμο
«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνική Αστυνομίας» γράφει η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτρη, Όλγα Γεροβασίλη, στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Καταγγέλλοντας «ρεβανσισμό» από την πλευρά της νέας κυβέρνησης, η κυρία Γεροβασίλη γράφει στη συνέχεια:

«Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης