Στις 22 Ιουλίου το νέο σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Στις 22 Ιουλίου το νέο σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Με δύο μεγάλες συσκέψεις ξεκινά η νέα θητεία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Κατεχάκη - Χαρτογράφηση δυναμικού και επανασχεδιασμός της αντεγκληματικής πολιτικής

4849341_2
Με δύο μεγάλες συσκέψεις και μια κλεψύδρα που έστρεψε ήδη ανάποδα και μετρά έως τις 22 Ιουλίου, οπότε θα ανακοινωθεί η νέα αντεγκληματική πολιτική, ξεκινά η τέταρτη θητεία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Η πρώτη σύσκεψη αφορά τον αντιπυρικό σχεδιασμό και έχει στόχο να αποκτήσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου σαφή και πλήρη εικόνα για τον έως σήμερα σχεδιασμό, τα διαθέσιμα μέσα και το δυναμικό προκειμένου να γίνουν άμεσα οι οποίες αλλαγές ή διορθώσεις κριθούν αναγκαίες, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο και τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά πιεστικά. 

Η δεύτερη σύσκεψη είναι προγραμματισμένη να γίνει το απόγευμα με τη συμμετοχή όλων των στελεχών του υπουργείου και της ΕΛΑΣ και αντικείμενο την ασφάλεια. Παράλληλα δόθηκε εντολή να γίνει άμεσα, εντός των προσεχών ημερών, χαρτογράφηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας, με στόχο να διαπιστωθεί από ποιες υπηρεσίες μπορεί να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο, από τα γραφεία. Η νέα αντεγκληματική πολιτική θα ανακοινωθεί θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 του μήνα. 

Σημειώνεται ότι το παρών στη σημερινή τελετή ανάληψης των καθηκόντων του κ.Χρυσοχοϊδη έδωσε και ο κ.Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, με κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Στους διαδρόμους της Κατεχάκη λέγεται ότι ο κ.Νασιάκος θα αναλάβει ρόλο άτυπου συμβούλου του κ.Χρυσοχοϊδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης