Ο Γαβρόγλου όρισε άρον άρον επιτροπή για την τέταρτη Νομική στην Πάτρα

gavroglou_14

Παρά τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Επιτροπή για τη Νομική Πατρών όρισε εσπευσμένα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με απόφαση που υπέγραψε στις 3 Ιουλίου.

Τη σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στις 4 Ιουλίου.

Θυμίζουμε πάντως ότι την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, εκφράζει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή πριν από 2 μήνες σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, η συντονιστική επιτροπή επιβεβαιώνει την από 3.4.2018 απόφαση της Ολομέλειας, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα. Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η συντονιστική επιτροπή, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες Νομικές Σχολές, ιδίως δε της Κομοτηνής για προφανείς λόγους.

Η Επιτροπή έχει ως εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Παρούσης Μιχαήλ του Μιχαήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία , Θεωρία και Επιστημολογία του Δικαίου».
2. Αργυρός Γεώργιος του Δημητρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Οικονομικό Δίκαιο».
3. Σταμάτης Κωσταντίνος του Μιχαήλ, Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία Δικαίου».
4. Κοτζάμπαση Αθηνά του Παναγιώτη, Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Αστικό Δίκαιο».
5. Ρεθυμιωτάκη Ελένη του Δημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Κοινωνιολογία Δικαίου».
6. Γιούνη Μαρία του Σωτηρίου, Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Ιστορία του Δικαίου».
7. Κεσσόπουλος Αλέξανδρος του Βασιλείου-Βύρωνα, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Πολιτικό Σύστημα και Θεσμοί Αντιπροσώπευσης».
8. Θέμελη Όλγα του Χρήστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Εγκληματολογική Ψυχολογία».
9. Σούρλας Παύλος του Κίμωνα, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία Δικαίου».

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Χριστοδουλίδης Αιμίλιος του Αλεξάνδρου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Law Legal Theory».
2. Δήμητρα Παπαδοπούλου - Κλαμαρή του Άγγελου, Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστρι- ακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό Αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο».
3. Χρυσούλα Τσενέ του Ηλία, Επίκου- ρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό Αντικείμενο: «Δίκαιο Επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Τάσος

Όλοι σχεδόν είναι κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ (για έναν από όλους δε γνωρίζω τι ρόλο βαράει). Τόσο σεβασμό στη δημοκρατία έχουν τα Συριζόπουλα. Ορίζουν μία επιτροπή για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά όλη την κοινωνία, και οι 11 στους 12 είναι κομματικά ενεργά πρόσωπα, όλοι όμως στον πολιτικό χώρο που στηρίζεται από το 25% των Ελλήνων. Και όλοι αυτοί οι 12 δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να αρνηθούν την πρόταση με σκεπτικό ότι έχουν αποκλειστεί αντίθετες απόψεις!!! Φτου σας ξεφτιλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι!

Ο play mobile υπουργός τελειώνει

Ουστ από την εξουσία κοπρίτες. Γαβρόγλου ο χειρότερος όλων.

Alert!! σωθήκαμε αδέλφια

μόλις ισοτίμησε o κλώνος του Γκαούτσο Μαρξ τα πτυχία μας με αυτά του MIT, Χαρβαρντ, UCLA. Ηθελε να τα ισοτιμήσει και με Οξφόρδη και Καίμπριτζ αλλά φοβάται οτι θα πέσουν σε ποιότητα λόγω Brexit. Με μια πορδή και μια υπογραφή Γαρβρόγλου εφέντης (σήμερα) τσιμούκ-ογλάν (από Δευτέρα).

Εμ, την Επιτροπή ΠΑΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ από συνταξιουχους βοηθητικούς, που την πας?

ΠΕΡΑΣΑΝ, ΗΔΗ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΩΣ ΟΙ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΣΚΑΦΑΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ... ΟΛΑ ... ΛΑΘΟΣ !!! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ" ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ... ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ !! ΦΤΑΙΕΙ Η ΦΥΣΗ !!

πλ

Τα σκ@Τα θα επιπλεουν για 2 μερες ακομα. Μετα θα αδειασει η χαβουζα.

....

Μας εχουν τρελανει ηδη με σχολες χωρις οδηγο σπουδων,με συγχωνευσεις στο ακυρο,με πανεπιστημιοποιηση τει χωρις προυποθεσεις.Δεν ξερουμε πως να φτιαξουμε μηχανογραφικο.Μετα την αηδια της συγχωνευσης του παιδαγωγικου Πατρων που δεν ξερουμε που θα καταληξουμε,θα "φτιαξει"τωρα και την νομικη.Τελεια!Και ο Τσιπρας τον κρατησε εκει,μην τον χασουμε!

Κομπλεξικος

Ότι νομοσχέδιο έχει ψηφίσει αυτός ο βλάκας ο κομπλεξικος θα αλλάξει άμεσα. Ειρωνευόταν την ορθοδοξία μέσα στην βουλή ο κ@λ@γερος.

teo

εαν ο επομενος πρωθυπουργος στειλει στα σπιτια τους ολα αυτα τα κοματοσκυλα που προσλαβανε τους τελευταιους δυο μηνες οι συριζαιοι θα ειναι κυβερνηση για τουλαχιστον τα επομενα δεκα εξη χρονια

ΜΑΤΙΝΑ

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ΄ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΕΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

Rude_Citizen

Οι δικηγόροι βγαίνουν αθρόα από τις σχολές και τυλίγουν σουβλάκια κ ο βαρεμένος ίδρυσε νέα Νομική Σχολή στην Πάτρα.....να τελειώνουμε με τους άσχετους την Κυριακή!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yavuz

«Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο εδώ, οι δύο πλευρές θα μοιράσουν τα έσοδα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ - Επιπλέον, κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της ενάντια στους τουρκοκύπριους, κάνοντας λόγο «για δύο μέτρα και δύο σταθμά»

8
mitarakis_samos

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Βαθύ και στη συνέχεια είχε επαφές στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου - Πολίτες τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του  στη θέση Ζερβού

17