Νέο σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έβγαλε σε νέοι προεκλογικό φυλλάδιο τις  προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: «ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Η ενημέρωση για την εκλογική δραστηριότητα εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος για τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Επίσης στην ιστοσελίδα και στο επίσημο κανάλι του Κόμματος στο Youtube, εμφανίζονται και τα σποτ του κόμματος για τις εκλογές. Δείτε το νέο σποτ του ΚΚΕ

Στις 8 Ιουλίου σημασία θα έχει να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για το καλό μας
 


Οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σε νέο προεκλογικό φυλλάδιο

Οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες με τις συγκεκριμένες προβλέψεις τους, που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια είναι το περιεχόμενο του νέου προεκλογικού Φυλλαδίου του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στο εισαγωγική κομμάτι του φυλλαδίου, την επόμενη μέρα των εκλογών οι εργαζόμενοι και ο λαός χρειάζονται «ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

«Όλοι και όλες ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν. Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ οι μνημονιακοί νόμοι, οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, τα ματωμένα πλεονάσματα, οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ, τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Όλα τα παραπάνω είναι στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, των άλλων κομμάτων, διότι είναι τα προαπαιτούμενα του κεφαλαίου και της "ανάπτυξης", που όλοι μαζί υπηρετούν» σημειώνει το ΚΚΕ και τονίζει:

«Αυτό, λοιπόν, που κρίνεται για το λαό στις εκλογές είναι αν την επόμενη μέρα θα είναι ισχυρή εκείνη η δύναμη που: Ενημερώνει το λαό για τους αντιλαϊκούς νόμους και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Ασκεί πίεση και οργανώνει τον αγώνα. Βάζει στο επίκεντρο τα αιτήματα του λαού, διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Αντιμάχεται τη λογική των "μειωμένων απαιτήσεων"».

Το διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (από το Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2019) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατάθεσε συνολικά έξι προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ αφορούν σε: Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας που αφορούσε τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, σε άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, στην επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Στην ίδια πρόταση προβλέπονταν ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων. Η πρόταση αυτή στηρίχτηκε από 513 εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Οι τροπολογίες του ΚΚΕ αφορούσαν στην φορολογία, στα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, στην Παιδεία και τη Νεολαία, στην Υγεία, στις Γυναίκες, στα Σώματα Ασφαλείας και στους στρατεύσιμους και στις Λαϊκές Ελευθερίες.

Επίσης, το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως αναφέρει το Φυλλάδιο, οι προτάσεις αυτές «που αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδη ανακούφιση, απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη δήθεν «προοδευτική», "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν».

Επισημαίνεται ότι «από την άλλη, οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είχαν στο επίκεντρό τους είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού μέσα από τη γνωστή τακτική "σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1"». «Για αυτό, άλλωστε, και πολλές προτάσεις ψηφίστηκαν από κοινού από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα» προσθέτει.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να του δώσει δύναμη, τονίζοντας ότι «η δύναμη που θα δώσει ο λαός στο ΚΚΕ από την επόμενη μέρα θα κατατεθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας».

«Αυτός είναι ο δρόμος για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να συγκεντρώσουμε δυνάμεις με στόχο τη λαϊκή διακυβέρνηση, με την εργατική τάξη, το λαό πραγματικά στην εξουσία» καταλήγει το ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

01s1paiat-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Ο Αμερικάνος πρέσβης στη χώρα μας, στην ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για την «άψογη μετάβαση και προσήλωση», όπως είπε, των Ελληνοεμερικανικών σχέσεων

mitsotakis_30

Στις 12.30 το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή - Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από το Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις δικές του συναντήσεις - Πλήθος συσκέψεων σε όλα τα υπουργεία

Mavrotas_Giorgos_2019-1021x576

Όπως είπε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ήταν μια προσωπική του απόφαση και για αυτό τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή του από την αντιπροεδρία του Ποταμιού

1
vouli_arn

«Καλή δύναμη σε όλους» η ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη - «Δύναμη σε καθέναν ξεχωριστά» η ευχή του Αρχιεπισκοπου Ιερώνυμου - Με θρησκευτικό όρκο οι περισσότεροι βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, με πολιτικό η πλειονότητα των συναδέλφων από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Ποιοι αποτέλεσαν εξαίρεση - Τρεις βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι -  Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις και το εσωτερικό της Βουλής

15
mitsotaisa

Στην έκδοση του επταετούς ομολόγου οκτώ ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές αναφέρονται δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου. Σχόλια και για τη στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ μετά την ευρωπαϊκή απόφαση για κυρώσεις.

1