Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή

mitsotakis_seb_main

«Κλειδιά των επενδύσεων είναι οι μικρότεροι φόροι, η λιγότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα» - «Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω αυτά τα “πέτρινα” χρόνια. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα ελπίδας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

«Το δίλημμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο. Θα παραμείνουμε στο βάλτο της καθυστέρησης και της στασιμότητας ή θα βαδίσουμε στο νέο δρόμο της ευημερίας;», τόνισε μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα, ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή που θα πάρει γρήγορες αποφάσεις και θα κριθεί φυσικά για αυτές», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέροντας ότι στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές «οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα του φόβου» και «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τους κοροϊδέψει».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη ημέρα. «Δεν κρύβουμε τις δυσκολίες. Από τη ΔΕΗ που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μέχρι τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω αυτά τα “πέτρινα” χρόνια. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα ελπίδας», συνέχισε προσθέτοντας πως «η ΝΔ δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας αλλά ένα ευρύ πατριωτικό ρεύμα στο οποίο έχουν θέση όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από προηγούμενες κομματικές επιλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στη ΝΔ έχουν κάνει πολύ συστηματική προετοιμασία για την επόμενη ημέρα των εκλογών εφόσον την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και υπογράμμισε: «Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη. Παρακολουθείτε κι εσείς την προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες μετά το ηχηρό μήνυμα της 26ης Μαΐου. Διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και επιμένει να κατασκευάζει ανύπαρκτους αντιπάλους. Αυτοί που επέβαλαν 29 νέους φόρους, ανακάλυψαν την ανάπτυξη, θυμήθηκαν εκ των υστέρων τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις».

mitsotakis-sev-tessera


Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα λέει πολλά γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει ενώ «εμείς μιλάμε συγκροτημένα γιατί ξέρουμε ότι θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη όσα προτείνουμε».

Υπογράμμισε ότι η χώρα διψάει να προχωρήσει μπροστά και ότι είναι γνωστές οι θέσεις του ότι θεωρεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα το στόχο της ισχυρής ανάπτυξης.

«Καρδιά της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις. Κλειδιά των επενδύσεων είναι οι μικρότεροι φόροι, η λιγότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε αναλυτικά στα φορολογικά μέτρα τα οποία, όπως είπε, θα ψηφιστούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον μίλησε για την ανάγκη νέου χωροταξικού πλαισίου, καθώς επίσης και για πιο γρήγορη εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, αλλά και για τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Το δεκαετές ομόλογο κινείται κάτω από το 2,6%. Οι αγορές, παρότι είναι ευμετάβλητες, συνολικά αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την προοπτική μιας ισχυρής εκλογικής επικράτησης της ΝΔ», τόνισε και απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες ξεκαθάρισε: «Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα. Εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε τους φόρους και τις εισφορές σας, να προστατεύεται το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζομένους».

Μεταξύ άλλων προειδοποίησε ότι αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία δεν χωρούν και πως καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός του νόμου του ωραρίου δεν θα συγχωρούνται.

Κάλεσε επίσης τους επιχειρηματίες να κάνουν συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία και εκείνος θα είναι ανοικτός σε γενναίες φοροαπαλλαγές.

«Δώστε κάρτες κίνησης, διατακτικές σίτισης και εγώ συζητώ αντίστοιχη έκπτωση φόρου», είπε υπογραμμίζοντας πως αναμένει να επιστρέψουν στην Ελλάδα εταιρικές καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Οι Έλληνες επιχειρηματίες καλούνται τώρα να δείξουν στους ξένους επενδυτές ότι πρώτα αυτοί εμπιστεύονται τη χώρα τους», συμπλήρωσε και ζήτησε άψογη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης.

Επιπρόσθετα είπε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις καθώς, τόνισε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθεί η παραοικονομία και η αδήλωτη εργασία.

Αναφερόμενος στη στήριξη του κατώτατου μισθού, υπενθύμισε πως έχει πει ότι θα πρέπει να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ ζήτησε, ιδίως από τις μεγάλες επιχειρήσεις, πρωτοβουλίες κατάρτισης και επανακατάρτισης των στελεχών τους.mitsotakis-sev-dyo
mitsotakis-sev-pente
mitsotakis-sev-tria


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ανάπτυξη

Θα παρακαλάμε να μας πάρουν σε καμία επιχείρηση 12 ώρες την ημέρα και Σάββατα με 300 ευρώ με εσένα.Κοιτα χαμόγελα που έχουν όλοι αυτοί που τον υποδεχτηκαν πολύ αγάπη σε έχουν.Ασε δεν θα παρουμε

Τελικά ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΚΟΥΛΗ?????

Γιατί δεν τους έδιωξες τους βουλευτές σου που βόλεψαν τα παιδιά τους στην βουλή? Μόνο η κόρη της Τασίας σε πείραζε? Αυτές είναι οι καθαρές εντολές???

Αναζητηση επενδυτων στο κρατικοδιαιτο φορονταχαου...

Συνεχιζεται η αναζητηση και απο το μπλε πασοκ για ενα νεο ειδος επιχειρηματια επενδυτη (με την επιστημονικη ονομασια "homokoroido" ) για την Ελλαδα ειδικα που θα επιχειρει, θα καινοτομει, θα παραγει , θα απασχολει, θα εξαγει, θα πληρωνει φορους 29% στα κερδη, 45% στο εισοδημα , συν 10% εισφορες (αλληλεγγυης ) συν 1.5 % ΕΝΦΙΑ περιουσιας , συν ΦΠΑ 24%, συν ασφαλιστικες εισφορες τυπου φορου εισοδηματος , συν ενα ευρω το λιτρο φορο στην βενζινη , συν 3000 ευρω φορο για το (τζιπ ) , συν 50 ευρω διοδια για Αθηνα- Θεσσαλονικη συν, συν, συν...αλλα δεν θα εχει περιουσια ,μεχρι το πολυ ενα σπιτι και ενα αυτοκινητο ( χιλιαεξακοσια ) , γιατι η υπολοιπη θα κατασχεται για να πληρωθει το ριφιφι των δανεικων και των διορισμων, των πρωην ( συναδελφων ) και ας μην επιασε αυτος ποτε δημοσιο χρημα στα χερια του. Έναν επιχειρηματια που θα παραγει στην Ελλαδα , θα εχει τα λεφτα στην Ελβετια η στα παναμα πειπερς και τα ακινητα στο Λονδινο ! Αναζητειτε κοροιδο να βαλει τα δικα του λεφτα για να τα φαμε ολοι μαζι... !

εξαλειψη λαμογιων

Μιλαει για επενδυτες οχι για μικροαπατεωνες κλεφτοκοταδες

Νίκος

Με ισχυρές κυβερνήσεις μας καταστρέψατε. Αρκετά ! Να μάθετε να συνεργάζεστε και να αποκτήσετε πολιτικό πολιτισμό.

Δώστε κάρτες κίνησης, διατακτικές σίτισης και εγώ συζητώ αντίστοιχη έκπτωση φόρου

χαχαχαχαχαχαχ γελοιοτητες....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης