«Μάχη» για τα ψηφοδέλτια στο ΣΥΡΙΖΑ: H επιλογή Βασιλικού μετά το «όχι» Γραμματικάκη και ο έλεγχος της νέας ΚΟ

tsipas_ar

Οι καραμπόλες, οι αποστρατείες και η τακτοποίηση πασοκογενών στελεχών, μελών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με παράπονα και αιχμές συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφίων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για τις εθνικές εκλογές, με τη μείωση των εδρών να ασκεί ισχυρή πίεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ των “συντρόφων”, που θα δώσουν σκληρή μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή. H επόμενη ημέρα της 7ης Ιουλίου θα βρει περί τα 2/3 των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλαγμένη, καθώς τουλάχιστον 85 – 95 βουλευτές πιθανότατα να μην πετύχουν την επανεκλογή τους.

Υπό την απειλή του κοινοβουλευτικού και κατ’ επέκταση πολιτικού αφανισμού, προκαλούνται ισχυρές εσωκομματικές αναταράξεις, ειδικά με τη  συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μετά και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να βάλει στη μάχη του σταυρού κορυφαίους κομματικούς και κυβερνητικούς παράγοντες. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ο 85χρονος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ νωρίτερα είχε αρνηθεί να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Γραμματικάκης, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης της υποψηφιότητας του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, με τον Αλέξη Τσίπρα να φροντίζει, όπως φαίνεται,  να εξασφαλίσει θέσεις σχεδόν σε όλα τα στελέχη που µεταπήδησαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε κάθε πρόθυρο σύμμαχο µε τον οποίο συµπορεύτηκε τα τελευταία χρόνια ή ακόμα και τις τελευταίες εβδοµάδες. Ως και τους προερχόµενους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, φυσικά και τους ∆ηµαρίτες που ανέβηκαν τελευταία στο τρένο της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Πάντως, οι μεγάλες εκπλήξεις δεν ήρθαν ακόμα, εκτός ίσως από την οριστική ρήξη με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, που έμεινε εκτός ψηφοδελτίων. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν μερικά ακόμα στοιχεία από τις επιλογές που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα: η ανανέωση με την ένταξη νέων στελεχών στις λίστες, η ανακατανομή ρόλων κεντρικών στελεχών- με κυριότερες τη δοκιμασία του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Α’ Αθήνας  και του Γιάννη Δραγασάκη στον δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας-,αλλά και η διαφαινόμενη αποστρατεία του Αλέκου Φλαμπουράρη. Επίσης, οι μετακινήσεις σαν αυτή του Γιώργου Κατρούγκαλου από την επαρχία στην Αθήνα, οι υποψηφιότητες στελεχών, που απέτυχαν να εκλεγούν στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν αυτές του Παναγιώτη Κουρουμπλή (δυτικός τομέας Β’ Αθήνας), της Ραλίας Χρηστίδου (νότιος τομέας Β’ Αθήνας), της Κατερίνας Νοτοπούλου, του Χρήστου Γιαννούλη (και οι δύο στην Α’ Θεσσαλονίκης) και άλλων.

Η εισβολή πασοκογενών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή αν και αναμενόμενη. Μεταξύ αυτών: Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας, ο Γιάννης Ραγκούσης στη Β’ Πειραιά, ο Θάνος Μωραίτης στην Αιτωλοακαρνανία, ο Άγγελος Τόλκας στην Ημαθία, η Μυρσίνη Ζορμπά στην Α’ Αθήνας, ο Λάμπρος Ρώσης στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας κ.α. Κοντά σε αυτούς και στελέχη της ΔΗΜΑΡ και της κεντροαριστεράς: Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, η Μαρία Ρεπούση στην Α’ Πειραιά κλπ.

Εντός και οι πρώην ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Δυτικός Τομέας Β’ Αθήνας), Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισα), Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησία) και ο Τέρενς Κουίκ στον βόρειο τομέα Αττικής.

Το “χτίσιμο” μίας ελεγχόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την επόμενη ημέρα

Οι κινήσεις που κάνει ο κ. Αλέξης Τσίπρας  φαίνεται να έχουν διπλό στόχο: αφενός την καλύτερη εκλογική επίδοση, µε τη διεύρυνση και την επιστράτευση πρόθυµων δυνάµεων, αφετέρου τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής οµάδας την επόµενη µέρα. Ο πρωθυπουργός εκτιμάται πως επιδιώκει να έχει µια συντεταγµένη κοινοβουλευτική οµάδα, µε «πιστούς» βουλευτές σε οτιδήποτε επιλέξει στη συνέχεια. Υπάρχει, για παράδειγµα, στο τραπέζι η σκέψη για το εγχείρηµα δηµιουργίας ουσιαστικά ενός νέου κοµµατικού φορέα, στη θέση του «ξεπερασµένου» ΣΥΡΙΖΑ και στο πρότυπο µιας ευρύτερης προοδευτικής παράταξης που θα εκφράσει τον χώρο από την Κεντροαριστερά έως τις παρυφές της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Φρόντισε, λοιπόν, να εξασφαλίσει θέσεις σχεδόν σε όλα τα στελέχη που µεταπήδησαν από το ΠΑΣΟΚ,  ως και τους προερχόµενους από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, φυσικά και τους ∆ηµαρίτες που ανέβηκαν τελευταία στο τρένο της Προοδευτικής Συµµαχίας.

Παράλληλα, στην αρένα της Α’ Αθήνας έστειλε τον µέχρι πρότινος κυβερνητικό εκπρόσωπο και ιδιαίτερα προβεβληµένο στέλεχος ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο, κάνοντας δύσκολη τη ζωή του κ. Νίκου Φίλη, ειδικά στην περίπτωση που το κόµµα απολέσει έδρα στη δύσκολη αυτή εκλογική περιφέρεια. Στη ∆υτική Αττική ο πρωθυπουργικός ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποσπάσει την έδρα από τον κ. Αριστείδη Μπαλτά. Στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθήνας στελέχη των «53+», όπως η κυρία Αννέτα Καββαδία, θα πιεστούν από τη συµµετοχή µεγάλων ονοµάτων (υπουργών κ.λπ.) που έσπευσαν για µία έδρα. Παράλληλα, όµως, ο κ. Τσίπρας επιµένει στη διάσωση προσώπων που αναφέρονται απευθείας στον ίδιο, παρότι δεν δικαίωσαν καµία προσδοκία στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως η κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου, ο κ. Χρήστος Γιαννούλης και άλλοι.

Πιέσεις

Άγχος για την εκλογή τους δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι   βουλευτές της περιφέρειας, όπου η Κουμουνδούρου , όπως φαίνεται θα περιοριστεί σε μια έδρα -  από 2 εως 4 που κατέχει σήμερα - αλλά και προβεβλημένα στελέχη των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως  κορυφαίοι υπουργοί αλλά και «ξενόφερτοι» από το ΠΑΣΟΚ και την κεντροδεξιά θα κληθούν να μετέχουν σε μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου.

Η περίπτωση του νομού Χανίων είναι χαρακτηριστική, όπου  ο ΣΥΡΙΖΑ από 4 έδρες, που κατέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2015, θα περιοριστεί σε μία και για αυτή θα μονομαχήσουν ο Γιώργος Σταθάκης και ο Παύλος Πολάκης.  

Στους 3 τομείς της Αθήνας που συγκροτούν την παλιά Β΄ Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει 11-12 βουλευτές από 17 που ανέδειξε το 2015. Αν συνυπολογιστεί δε ότι στις συγκεκριμένες περιφέρειες θα δώσουν την μάχη του «σταυρού» και στελέχη που  ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας καθώς και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί τότε γίνεται αντιληπτό ότι μόλις το 1/3 των σημερινών βουλευτών θα ξαναβγάλει κοινοβουλευτική ταυτότητα. Στην «κόκκινη ζώνη» θα βρεθούν στελέχη όπως Γιώργος Βασιλειάδης,   Γιώργος Μπαλάφας, Τάσος Πετρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Τέρενς Κουίκ, Πάνος Ρήγας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παπαχριστόπουλος Θανάσης και Νίκος Τόσκας κλπ.

Συνωστισμός παρατηρείται και στην Α’ Αθήνας όπου το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να «κλειδώνει» 3 – 4 έδρες. Η επανεκλογή του σημερινού προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση μάλλον θεωρείται σίγουρη, στη μάχη ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, Ράνια Σβίγκου, Φίλης Νίκος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες επίκειται… σφαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χάσει όλες τις μονοεδρικές. Στον Πειραιά κινδυνεύουν οι Κώστας Δουζίνας (πρόεδρος επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής) ,  Γεωργία Γεννία, ο Θοδωρής Δρίτσας ενώ στη Β’Πειραιά θα δώσουν τη μάχη Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης. Η κάθοδος του Σπίρτζη στην Ανατολική Αττική εκτοπίζει από το κοινοβούλιο τον Γιώργο Πάντζα.  Στα Ιωάννινα οι 4 έδρες θα γίνουν μια, ενώ ίσως η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης να κοστίσει κοστίσει αυτή τη φορά την επανεκλογή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για εθνικές εκλογές (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ)

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ ΑΝΝΙΤΑ
ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ
ΖΟΡΜΠΑ ΜΥΡΣΙΝΗ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΛΟΥΒΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ
ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ

Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΜΑΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ)
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΑΝΙΑ
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Β2' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΑ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΙΖΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

Β3' ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΛΕΞΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΟΥΡΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΡΩΣΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΧΡΙΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΕΝΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΑΙΡΑΜΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
ΖΑΡΚΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΝΑ)
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΛΙΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΕΦΑΛΑ ΒΙΚΥ
ΨΑΛΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)
ΔΕΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙΤΗ
ΚΙΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΕΗ ΘΑΛΕΙΑ
ΝΤΕΛΑΚΗ ΛΙΑ
ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ ΤΑΚΗΣ
ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ-ΒΑΡΕΛΗ ΖΩΗ

Β΄ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΒΑΒΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΗΡΑ ΜΑΡΙΑ
Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΡΑΝΕΛΛΑ ΓΙΟΥΛΗ
ΤΑΡΠΙΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ
ΤΖΕΛΕΠΗ ΧΡΥΣΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΕΛΛΗ

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΑΥΓΕΡΗ ΔΩΡΑ
ΓΑΙΑΤΑΡΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΣΟΛΠΑ ΣΟΦΙΑ
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΔΡΑΜΑΣ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΠΑΓΚΑΛΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΡΑΣΧΙΔΗΣ-ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΤΖΟΥΛΗΣ
ΕΒΡΟΥ
ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΪΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΛΕΣΗ ΕΛΙΖΑ
ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ
ΜΠΕΖΙΑΤ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
ΡΟΥΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΡΟΔΟΠΗΣ
ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΪΧΑΝ
ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΣΙΟΥΜΑΚΑ-ΤΣΑΤΣΑΡΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΚΙΟΥΡ
ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΗΜΑΘΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ)
ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΥΗ
ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΙΛΚΙΣ
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΠΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΨΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΠΕΛΛΗΣ
ΚΡΗΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ
ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΡΙΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΖΑΡΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΣΤΟΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΑΝΘΟΥΛΑΚΗ ΚΑΦΕΝΙΑ
ΒΕΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΑΣΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΦΩΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΝΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΑΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΟΣΚΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΜΠΓΙΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΜΠΟΥΤΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ)
ΣΕΛΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΡΤΗΣ
ΒΛΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΜΠΕΚΑ ΕΛΠΙΔΑ
ΤΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΟΥ ΝΙΚΗ
ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ-ΚΟΥΜΠΛΟΜΑΤΗ ΦΑΝΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΑΣΣΗ ΟΛΓΑ
ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Υποσημείωση

Στις 7 Ιουλίου θα καταλάβουν τι έγκλημα έκαναν με την Αξιοπρέπεια, την Ονομασία και την Ιστορία της Μακεδονίας. Κυριακή κοντή γιορτή... Αλλά, θα μου πεις, αφού εξασφάλισαν και τα δισέγγονα, τώρα πλέον δεν τους νοιάζει το τροπικό μαύ-ρι-σμα...

ΣΥΡΙΖΑ χωματερή

Ότι σαβούρα στην πολιτική της ελλάδας, στο ΣΥΡΙΖΑ. Χωματερή σκέτη!

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ .. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ...

Νιώθουν την απόρριψη, θα αισθανθούν την ήττα

Χθές είδα την άθλια πολιτική καρικατούρα να γυρίζει τα καφενεία της περιοχής των Λεχαινών, λίγοι στημένοι κατόπιν τηλεφωνικής οχλησεως και αυτό ήταν. Κανένας δεν είχε διάθεση να σφίξει το χέρι που ψήφισε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

yolo

Οι υποψήφιοι είναι πιο πολλοί από τους ρομά που θα τους ψηφίσουν. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα: να κατεβαίνεις υποψήφιος του συριζα σήμερα είναι και ντροπή και αίσχος.

Λεωνίδας

Ο κύριος Βασιλικός βάζει υποψήφιος με ένα φασιστικό κόμμα που πολύ ανοιχτά υποστηρίζει τρομοκράτες, παρακρατικούς και ποινικούς εγκληματίες. Νομίζω ότι αυτό δικαιώνει όσους τον κατηγορουσαν στο παρελθόν για δεσμούς με την τρομοκρατία στην χώρα.

Υποψηφιότητες για σκουπιδοτενεκε.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι του θα καταλήξουν την ημέρα των εκλογών εκεί που ανήκουν. Στα σκουπιδια.

Μιχαλης .κ

pot -pouri

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης