Λαφαζάνης: Ο Βαρουφάκης υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει το μνημονιακό του έγκλημα

Λαφαζάνης: Ο Βαρουφάκης υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει το μνημονιακό του έγκλημα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορεί τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι συνθηκολόγησε με την τρόικα – Επισημαίνει ότι Βαρουφάκης και Τσίπρας οδήγησαν τη χώρα στο «καταστροφικό τρίτο μνημόνιο»

lafazanis_varoufakis
Στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε επίθεση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στον πρώην «ομοτράπεζό» του στο υπουργικό συμβούλιο της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα και σε όσα είπε για τα πεπραγμένα του εκείνη την περίοδο.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης διέπραξε «ανεπίτρεπτο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας το οποίο σε ευθεία αντίθεση με την πιο θεμελιώδη δέσμευση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργήσει τα μνημόνια και όχι να σπεύσει, μόλις ανέλαβε, να τα προσυπογράψει, να τα ανανεώσει και να τα επεκτείνει». Ως εκ τούτου, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης «υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει ευθέως το μνημονιακό έγκλημα του».


Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 «συνθηκολογώντας με την τρόικα υπέγραψε τέλη Φεβρουαρίου την επέκταση της δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Σαμαρά, το οποίο ως ΣΥΡΙΖΑ τότε καταγγέλλαμε και την υπέγραψε με όλους τους αποικιακούς μνημονιακούς όρους που την συνόδευαν, τα σκληρά προαπαιτούμενα που ακολουθούσαν την εκκρεμούσα αξιολόγηση και την επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup που σφράγιζε την συνθηκολόγηση του».

Στο στόχαστρο του απελθόντος επικεφαλής της ΛΑΕ μπήκε και ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης με τις μετέπειτα ενέργειές τους οδήγησαν τη χώρα στο «καταστροφικό τρίτο μνημόνιο».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Γ. Βαρουφάκη τονίζει ότι «τα μνημόνια δεν τεμαχίζονται σε καλά τμήματα και κακά τμήματα τους. Το τοξικό τμήμα του μνημονίου δεν ήταν απλώς το 30% και το υπόλοιπο ήταν καλό», ενώ χαρακτηρίζει «επιζήμιο δίδυμο» τους Αλ. Τσίπρα και Γ. Βαρουφάκη για τις συμφωνίες που ακολούθησαν.

«Μπροστά στις κάλπες το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης μαζί με τις παραφυάδες του συστήματος νεοαποικιοποίησης της χώρας» λέει ακόμα ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας πως «Το ζητούμενο στις εκλογές είναι να καταδικασθούν οι πολιτικές μνημονιακής και δήθεν «μεταμνημονιακής» υποδούλωσης και λιτότητας, μαζί με όλες τις δυνάμεις, ανεξαρτήτως προσήμου, που δεν προτείνουν τις απαιτούμενες ριζοσπαστικές ανατροπές για να απαλλαγούμε από την θηλιά της εκμετάλλευσης και της διάλυσης της χώρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης