Το ΚΚΕ έχασε τον δήμο Καισαριανής και το χρεώνει στον... Νίκο Παππά!

Το ΚΚΕ έχασε τον δήμο Καισαριανής και το χρεώνει στον... Νίκο Παππά!

Οργή στον Περισσό από την παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής - Θεωρούν ότι έσπρωξε κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων από τον εκλεκτό του ΚΚΕ στον ανεξάρτητο υποψήφιο Χρήστο Βοσκόπουλο που τελικώς εξελέγη του απερχόμενου δημάρχου

skopeftirio-kaisarianis-ena
Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή, έναν από τους πέντε δήμους που διεκδικούσε στον δεύτερο γύρο το ΚΚΕ, καθώς, όπως φάνηκε, σημαντικό ρόλο έπαιξε μια κυβερνητική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής.

Ο προερχόμενος και υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ νυν δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος που είχε περάσει ως πρώτος στον β' γύρο με ποσοστό 29,89%, έχασε τελικά από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Χρήστο Βοσκόπουλο στον α΄γύρο είχε έρθει δεύτερος με 28,62%.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, που είναι γέννημα - θρέμμα Καισαριανής, είχε αναλάβει «προσωπικά» το ζήτημα του Σκοπευτηρίου και θεώρησε σωστό, δύο μέρες πριν απην ψηφοφορία για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, να ανεβάσει ένα tweet για τον δήμο Καισαριανής.

Στην παρέμβασή του ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε θετική τη στάση του Χρήστου Βοσκόπουλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος είναι περίπου αδιάφορος για το θέμα του Σκοπευτηρίου. Στελέχη του ΚΚΕ πιστεύουν ότι το τουίτ του Νίκου Παππά εναντίον του κομμουνιστή υποψηφίου ήταν το γεγονός που έκανε τη διαφορά, αφού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προέτρεψε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τον Χρήστο Βοσκόπουλο που τελικώς εξελέγη με 52,83%. Κάπως έτσι ο υποψήφιος του ΚΚΕ έμεινε στο 47,17% και ο Περισσός έχασε τον δήμο Καισαριανής που το υπολόγιζαν σαν ένα από τα... κάστρα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δείτε το τουίτ του Νίκου Παππά:

«Οφείλω να πω πως ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, στην ομιλία του αναγνώρισε τις προσπάθειες που έγιναν, για να περάσει επιτέλους το Σκοπευτήριο στο λαό της πόλης. Θετική στάση και παρουσία», έγραψε ο κ. Παππάς στο λογαριασμό του στο Twitter, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την προτίμησή του για το β' γύρο.



Η παρέμβαση εξόργισε τους αρμοδίους του ΚΚΕ που είδαν μια δόλια προσπάθεια επηρεσμού του εκλογικού σώματος και μάλιστα την τελευταία στιγμή.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κύριος Βοσκόπουλος να κερδίσει τελικά το δήμο με 52,83%, ενώ ο Ηλίας Σταμέλος πήρε το 47,17% και μένει για την επόμενη τετραετία στην αντιπολίτευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης